zondag 26 februari 2017

Heel wat steekjes

Deze week was het zulk herfstig weer dat handwerken, naast huishouden en werken, absoluut de voorkeur had.
Het is gelukt om rij 5 af te krijgen, maar ook rij 6, en deel 2 van de Hygge CAL, mijn naalden hadden vleugels leek het wel.

Rij 5 - blok 1:
Rij 5 - blok 2:

Rij 6 - blok 1:

Rij 6 - blok 2:



Rij 6 - blok 3:


Rij 6 - blok 4:


Rij 6 - blok 5:


Rij 6 - blok 6:


Rij 6 - blok 7:

De Hygge CAL begon deze week met eerst de ondergrond haken en daarna borduren, de tussenbaan die tussen het borduurwerk aangebracht wordt heet separator en levert nogal wat problemen op, gelukkig worden er goede tips gegeven, door het filmpje dat bij geleverd wordt en door de vele deelneemsters. Ik moet deze rand nogmaals overnieuw doen, maar ik heb hem even laten zitten.

Het borduren was een hele uitdaging, maar het is gelukt en dat in een keer, ik verheug me op de komende woensdag als deel 3 uit gaat komen.
Ik wens je een heel fijne week toe, ik hoop volgende week weer zo'n goede update te kunnen laten zien.



zondag 19 februari 2017

Een druk weekje

Het was een druk weekje, maandag werken en sporten, dinsdag een uitgebreid tandartsbezoek alwaar ik een kroon kreeg (niet gek op Valentijnsdag) en 's avonds een voorlichtingsavond op het werk, woensdag werken en sporten en de presentatie van het eerste deel van de Hygge CAL en donderdag bee en worstelen met de bobbels van de Hygge CAL, vrijdag werken en aansluitend een verjaardagsbezoek om af te leggen. Kortom, er was weinig tijd voor quiltwerk.
Ik was deze rij aan het eind begonnen en ik kan dus laten zien vanaf blok 3 in deze rij, blokken 1en 2 moet ik nog quilten.

Rij 5 blok 3:

blok 4:

Blok 5

Blok 6:

Blok 7:


Woensdag was dan de presentatie van het eerste deel van de Scheepjes Hygge CAL, ik heb het proeflapje wel gehaakt, maar niet geborduurd, daar had ik geen tijd voor of liever: daar heb ik geen tijd voor genomen.
Woensdagavond het patroon gedownload en gelezen, zoals geadviseerd was. Het filmpje voor de bobbels erbij gepakt en met goede moed van start. Ik was niet tevreden over de bobbels, op de bee op donderdagochtend dapper door gebobbeld, maar ik kon er geen bobbels van maken, wat ik ook probeerde. Anneke zag al snel dat ik wel heel krampachtig bezig was, zij adviseerde een ander vasthouden van de haaknaald voor een soepelere haakbeweging, dat ging in principe al een stuk beter, maar die bobbels bleven me dwarszitten.
Thuis de FaceBook pagina erbij gepakt en ik ontdekt dat ik niet de enige was die problemen had met bobbels die geen bobbels wilden worden. Hoera! het lag dus niet helemaal aan mij, vrolijk trok ik mijn rijen uit en ik ben opnieuw begonnen, een andere haakwijze van bobbel en toen lukte het wel.
Deel 1 is af, er zitten al heel wat uurtjes in op deze manier, maar dat geeft niet, ik vond het een hele ervaring en als je dan ook nog overwint (naar eigen idee), dan is het helemaal de moeite waard.
Ik verheug me op woensdag, dan komt deel twee uit en dan gaan we (een helebooel FaceBookers en ik) weer verder met dit avontuur.
Ik heb het pakket besteld, maar ik vind het heel vernuftig hoe sommigen hun eigen kleurkeuze hebben gemaakt, heel leuk om te zien en beslist de moeite waard als je van kleurcombinaties kijken houdt.

Nu snel verder, zoals gezegd, met het afmaken van rij 5 van de Bloggersquilt.
Ik wens je een heel fijne week toe, hoewel sneeuwklokjes, crocussen en andere vroege voorjaarsbloeiers de grond uit spuiten, wordt er herfstig weer voorspeld, heerlijk handwerkweer dus!






zondag 12 februari 2017

Dé Handwerkbeurs in Zwolle

Voor mij is de Handwerkbeurs is Zwolle dé Handwerkbeurs, ons jaarlijks ontmoetingspunt van vriendinnen in een omgeving van aanbod aan materialen van onze diverse hobby's, waar is het beter toeven dan in zo'n Walhalla. Natuurlijk doe ik de andere handwerkbeurzen daar tekort mee, want die zullen net zo fantastisch zijn, ik ben er alleen nog niet geweest om dat te staven.
Nog voor ik binnen was spotte ik de eerste vriendin, in de korte rij voor het kaartje kon ik al naar een andere vriendin zwaaien, Jacqueline, zij stond er haar Aljona stand, dus moest snel door.
Bij de ingang werden we hartelijk verwelkomt door Klazien, van de Màrkante Quiltfroulju,
Vriendin nummer 2 was al op de beurs aanwezig, zij was dus ook snel gevonden. En vriendin nummer 3  had hetzelfde goede idee om direct door te stomen naar de stand waar vriendin nummer 2 stond, we hadden elkaar dus vrij snel gevonden.
Ons over de beursvloer spoedend zagen we meteen dat de opzet groter was dan voorgaande jaren, de opzet was ruim en er was véél!
Het restaurant zat helemaal aan de achterkant van de beurs, tafeltjes en picknickbanken in overvloed, tot iedereen zin kreeg in een hapje en een drankje, wij kwamen op een picknick bank terecht en wat was dat een toevalstreffer, we hebben met diverse dames kunnen praten en we hebben heel mooie dingen gezien die uit de tas werden gehaald, een extra traktatie naast ons broodje kroket en bak koffie.
Ik vond het erg leuk dat ik Kirsten Ballering, de ontwerpster van de Hygge Scheepjes CAL, een hand kon geven, ze nam rustig de tijd om een praatje te maken, zonder de andere dames die ook haar shawls kwamen bewonderen en haar te ontmoeten tekort te doen. Wat een hartelijke schat is dat, ondanks alle drukte in haar eigen leven staat  ze steeds voor alle CAL-ers klaar op FaceBook met een vriendelijke uitleg en nu ook een dag met shawls op dé Handwerkbeurs.
Na het zien van de shawls in het echt, verheug ik me mateloos op woensdag, het begin van ons grote haak-avontuur. Ik heb een Addi haaknaald gekocht om de Hygge mee te kunnen haken, ik had de luxe dat ik in gezelschap verkeerde dat me kon wijzen op de verschillen tussen de diverse merken naalden en de handgrepen daarvan, zo heb ik een goede keuze voor mijn grip kunnen maken. Ik heb gisteravond meteen het proeflapje gehaakt, mijn lapje werd 9 x 10 cm  op 19 steken en 19 toeren, iets te smal, maar dat geeft niet, het voelt heerlijk. Kirsten heeft goed de nadruk gelegd op dat het soepel moet voelen en met mijn 4,5naald lukt het prima.
Ik heb alles op mijn lijstje kunnen kopen en een beetje meer, dat zijn onder andere cadeautjes dus niet om te laten zien, en knoopjes, ik heb geen knopen nodig, maar ik kan de verleiding niet weerstaan om in de bakken te snuffelen van Grootmoeders Knoopendoos en genadeloos te vallen voor mooie, leuke of grappige knopen. Ik heb ook een open vingerhoed gekocht, ik houd van hobbygerelateerde dingsigheidjes, dus deze ging mee. Het was heel lief van de verkoopster dat ze er op wees dat de bovenkant open was, ze wist zelf ook niet waar dat voor diende, ik ben blij met mijn nieuwe aanwinst, heerlijk om gelukkig te kunnen worden voor een aankoop van 50 cent. Mijn persoonlijke buit van deze beurs:
De voortgang van de Bloggersquilt, ook niet onbelangrijk en zelfs de reden dat ik het bloggen weer opgepikt heb (als stok achter de deur):
Rij 4 blok 1:

Blok 2:

Blok 3:

Blokje 4:

Blokje 5:

Blokje 6:

Blokje 7:
Weer een rijtje klaar, maar nu de Hygge CAL erbij gaat komen, ben ik bang dat het niet meer gaat lukken iedere week 7 blokken te doen. De foto's zijn nog op het oude toestel gemaakt, mijn nieuwe mobiel is er, ik kan er ook foto's mee maken, maar ik ben er nog even lekker mee aan het spelen voor ik voor het echie ga. Ik heb altijd een soort drempeltje waar ik overheen moet. Ik kan je wel vertellen dat ik heel blij ben met mijn nieuwe Huawei P9, wat een mooi toestel.

Ik wens je een heel prettige week, ze beloven meer lenteachtige temperaturen, dat klinkt aanlokkelijk na deze snijdende wind die er nu over ons landje raast.











zondag 5 februari 2017

Lekker op dreef

Het is weer gelukt, ik ben best trots, niet op de kwaliteit van de foto's, wel op de voortgang.
Ik heb weer een rij blokken gedaan.
Ik hoop volgende week betere foto's te kunnen laten zien, mijn mobiel gaat me aardig in de steek laten, na jaren trouwe dienst gaat mijn Huawei G700 zijn eindje naderen. Ik heb een andere Huawei uitgezocht, ik hoop hem van de week te ontvangen en er meteen vriendjes mee te worden.

Rij drie blok 1:

Blok 2:

Blok 3:

Blok 4:

Blok 5:

Blok 6:

Blok 7:

Ik ga snel verder, deze week komt de eerste aanwijzing voor de Hygge CAL uit, het proeflapje, dat moet natuurlijk ook gemaakt worden om te zien hoe mijn haakwerk uit valt en of ik beter haaknaald 4 of 4,5 kan gebruiken.
Ik wens je een prettige week, als je naar de Handwerkbeurs in Zwolle gaat: Veel plezier!