zaterdag 21 april 2012

Wingspan

Gingini vertaalde het patroon van de Wingspan uit het Engels naar het Nederlands, de Wingspan is de naam van een sjaal die zich het mooist laat breien in verloopgaren, zoals een mooie sokkenwol of ander kleurverlopend dun garen, daar er hier geen wolwinkel in de buurt is heb ik twee goedkope bolletjes bij de Wibra gehaald en ben begonnen. De Wingspan breit het lekkerst op een rondbreinaald, omdat je steeds meer steken op je naald krijgt, maar die had ik niet, tenminste niet in naalddikte 5 en dikte 4,5 vond ik niet soepel genoeg breien, ik wilde niet wachten tot ik die ergens op de kop kon tikken, dus heb ik de inmiddels ouderwetse breinaalden nummertje 5 te voorschijn getoverd, niks geen bamboe of houten naalden, gewoon metalen tikkende naalden, tikkerdetik tikkerdetik!
Ik ben inmiddels aan punt 6 begonnen en heb daarna nog twee punten te gaan voor ik aan de afwerking kan beginnen, hier is het voorlopig resultaat, ik waarschuw dat paars een kleur is die zich niet makkelijk laat vangen op de foto, dus de kleur wijkt nogal af van het echie.
De sjaal gaat straks mooi rond lopen en is speels met die uitstekende banen.

Toevallig stuitte ik afgelopen donderdag op weg van A naar B in Hurdegaryp op een heerlijk snuffelwinkeltje aan de Rijksstraatweg waar ze allerlei hobby- en handwerkmaterialen bleken te verkopen, heerlijk volgepropt met van alles, daar zag ik een prachtbol wol met schitterende verloopkleuren liggen, ik heb even staan twijfelen of ik hem mee zou nemen, maar ik heb hem laten liggen, ik ging netjes de deur uit met twee stukjes stof die ik nodig denk te hebben voor de twee cadeautjes die, ik voor het quiltweekend van mijn quiltclub dat we begin juni hebben, ga maken.
Al een aantal jaren ga ik met een wisselende groep dames (en soms 1 quiltende heer) op quiltweekend, dit jaar gaan we met zijn negenen, traditie is op de eerste avond cadeautjes te geven, je maakt 2 cadeautjes. Eerdaags ga ik beginnen aan mijn cadeautjes, ik heb alleen nog teveel leuke ideeën! ik ben er dus nog niet uit wat ik zal maken, vorig jaar maakte ik dit:
Ik ben dol op Japanse priegelpatroontjes, ik heb zoveel plezier gehad aan het maken van deze twee bakjes. Je begrijpt dat ik worstel met het kiezen van een leuk patroontje, want er zijn zoveel leuke!
Vergeet niet even te lekkeren bij Gingini's Crafts and Quilts, ze heeft een zalige blog met zoveel mooie dingen, echt eye candy!
Groetjes, Pauline

15 opmerkingen:

 1. Stoer hoor om die bol wol te laten liggen....nou ja je weet nu waar je wezen moet als je je nog bedenkt. Wat een schitterende tasje/mandjes heb je gemaakt, dat was een feest om weg te geven en te krijgen denk ik zo! Veel plezier met je nieuwe maaksel, ik ben benieuwd wat het gaat worden.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. wat goed dat je met die mooie sjaal bent begonnen.
  hij idd ook erg mooi in dat verloop garen. (misschien wil je toch nog eens eentje maken met dat mooie wol wat je liet liggen ;))
  die mandjes die je maakte verleden aar zijn erg leuke kadootjes. daar zal iemand erg blij mee zijn.
  fijn weekend

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Jij kunt er ook wat van, Pauline.
  Prachtig, die mandjes/bakjes.
  Eersteklas eye candy; onderschat jezelf niet!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Zo, jij gaat lekker met de Wingspan! Hij wordt prachtig. Is het nog een beetje te doen met al die steken op zo'n gewone naald?
  Je bakjes van vorig jaar zijn prachtig! Ik ben benieuwd wat je dit jaar gaat maken.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Prachtige Japanse bakjes Paulien! En die sjaal, ook heel leuk! Zal het patroon eens bestuderen. Veel plezier met bedenken wat je gaat maken.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Je shawl wordt prachtig Pauline! Wat ontzettend knap dat je dat wolletje liet liggen.
  Wat zijn die bakjes leuk!! Vooral die groen met paarse stal direct mijn hart! Wat een snoepie!! Ben benieuwd waar je dit jaar mee op de proppen komt!
  Als laatste nog heel erg bedankt voor je lovende woorden over mijn blog. Lief van je. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat ga je hard met je sjaal. Ik was vorig jaar de gelukkige die met zo'n bakje naar huis ging. Er zitten hele mooie strengen borduurzijde in voor......... Ja hoor het quiltweekend kadootje. Nu alleen nog beginnen!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. wow, prachtig die bakjes, :))
  sjaaltje is mooi

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Je wingspan wordt mooi! En die bakjes vind ik wel super gaaf!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Leuke bakjes Pauline!!
  (Bij nifelje mar ta hebben ze ook leuke wol!)
  Fijne dag

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Leuk zeg Pauline :-) groetjes ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Jeetje, wat een leuke bakjes heb je gemaakt. Ben er helemaal weg van.
  Groetjes Mascha

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wat een gave bakjes heb je gemaakt!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Die bakjes vind ik werkelijk wondermooi!
  Is het patroon ergens te koop, Pauline?

  Je Color Crystals zijn ook gááf !
  Dapper en goed van je, om meteen maar met de quilt-joystick-naald in zijn achteruit te gaan...

  Groetjes,

  Jeanneke.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Einfach nur wunderschön!!!
  Liebe Grüße Grit

  BeantwoordenVerwijderen