zondag 18 november 2012

Winter Handwerkmarkt

Waar de een de donkere dagen in duikt met veel plezier, kaarsjes, warme chocolademelk en speculaasjes, daar kreunt de ander onder het tekort aan licht en teveel aan nattigheid. In het eerste geval, wat heerlijk dat je zo kunt genieten van de seizoenen, lekker vasthouden dat gevoel.
Voor de anderen, die niet zo genieten van de korte donkere dagen, moeten we wat vrolijkheid bedenken. Ik verheug me alweer op de Handwerkbeurs in Zwolle, deze keer kunnen we 4 dagen lang, 14 tot en met 17 februari 2013, onze wensen vervullen en lekkeren van alles met naald en draad, en vooral genieten van de aanwezigheid van mijn internetvriendinnen met wie ik af ga spreken, elkaar ontmoeten en samen de beurs afstropen.

Maar voor wie al eerder op kleinere schaal een uitje wil, kan terecht in Burgum:
 Voor wie niet zo'n makkelijke I-pad heeft zal ik even overnemen wat er op de achterkant van de flyer staat:
"De brei-, naai, vilt- en spincafé's schieten als paddenstoelen uit de grond. Handwerken is weer helemaal IN! We gaan terug in de tijd door oude ambachtelijke handwerktechnieken zoals kantklossen en het spinnen weer in de vingers te krijgen. Er is wel duidelijk een moderne invalshoek. We spinnen met wol, maar twijnen met een metaaldraad, we breien sokken maar ook gekke sjaals en wat dacht je van het wildbreien! We leren weer allerlei materialen met plantaardige stoffen te verven. Vroeger in een grote pan, nu ook in de magnetron!

Een markt met leuke kramen weer je van alles kunt bekijken, doen en kopen op handwerkgebied: van vachten tot spinnenwielen en van breiwol tot quiltlapjes. Er zijn demonstraties van o.a. spinnen, kantklossen, vilten, en weven, daarnaast zullen er verschillende workshops zijn zodat je kunt kennismaken met bijv. natvilten, vorkje breien en tal van andere technieken. Lekker zelf aan de slag!"

Twee van mijn vriendinnen organiseren deze Winter Handwerkmarkt, ze hebben een fiks aantal mensen bereid gevonden om deel te nemen aan deze markt, je komt er echt de leukste adressen op handwerkgebied tegen die wij hier in het Friesland hebben, het is een heerlijke markt om nieuwe adresjes te ontdekken, deel te nemen aan workshopjes.

Deze dag om naar uit te kijken is al snel in het nieuwe jaar, zondag 13 januari, van 11.00 tot 17.00 uur in Buurtcentrum Kiehool te Burgum (Schoolstraat 102 - 9251 ED) - de entree is gratis.

Maak met een gerust hart reklame voor deze leuke dag, hoe meer mensen we gelukkig kunnen maken met een dag om je hart op te halen, hoe beter. Ik hoop een aantal van jullie te ontmoeten, want ik zal er zeker zijn.

Voor wie nadere informatie of flyers wil om bekendheid te geven aan dit evenement of een techniek beheerst die echt niet mag ontbreken kun je je melden bij Christianne de Wit of Ymkje Koudstaal  ( < klik naar e-mailadressen van de organisatoren).

Is dat een leuk nieuwtje of niet? Ik heb er nu al zin in!
Groetjes, Pauline

7 opmerkingen:

 1. Hoi Pauline, ik kan hier geen website van vinden, hoe kan ik aan een flyer komen?
  Fijne dag !

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het klopt dat je geen website vindt, want die is er niet, ik kan je wel een flyer doen toekomen, heb je er haast mee of kan het met de volgende quiltbee?

   Verwijderen
 2. Wat leuk zeg. Is altijd fijn om even te struinen naar leuke dingen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. woon zover weg en dat terwijl ik graag nieuwe dingen wil proberen

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik ga de datum in mijn agenda zetten Pauline! Ik denk dat je me er wel tegen komt!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ben alweer terug. Was hartstikke leuk! :D

  BeantwoordenVerwijderen