donderdag 20 februari 2014

Bloggersquilt Donderdag - blok 59

Deze week een blok van een "celebrity" in Bloggersland, Supergoof Ingrid, bekend van 'lak aan alle quilt regels'' en heerlijk eigenwijs, ach, je zult haar ongetwijfeld kennen van haar blog of van een trunkshow, eigenlijk behoeft ze geen aankondiging, vandaar dat ik meteen door ga naar haar inzending van het blok van haar keuze:

"Het is er één die ik nog nooit gemaakt heb, 
maar die wel op m'n verlanglijstje staat, 
omdat je 'm niet veel ziet, 
en omdat het me zo leuk lijkt om van allerlei kleine blokjes 
een hele grote quilt van te maken.
Dat heb ik wel vaker,....
Welke het is?
Het 'honey bee'patroontje, maar dan wel op de punt, 
dan is tie echt  het mooiste."
 ***
Hij zal ongetwijfeld mooier zijn op de punt, maar ik maak de blokken niet op de punt in mijn Bloggersquilt, dus die van mij komt gewoon recht, dat maakt voor het patroon geen verschil. 
Ik heb het blok met veel plezier gemaakt.
***
Ik heb al een hele stapel blokken, inmiddels ben ik er ook uit hoe ik mijn quilt uit ga werken, ik zag een foto op google die me inspireerde en die kan zorgen dat ik een quilt van het formaat krijg zonder zelf andere blokken toe te hoeven voegen.Ik heb veel meer losse blokken dan in deze quilt gebruikt zijn, maar als ik een aantal blokken herhaal, dan kom ik ook op een mooi formaat uit. Dat wordt nog heerlijk puzzelen!
Deze quilt heet Blue Lady ontworpen door Anne Tompkins, een prijswinnende quilt, de foto staat gepubliceerd op het blog van MarianneP - Elke dag een draadje...  ook zij heeft zich laten inspireren door deze quilt, in dat berichtje (27 december 2011) meldt Marianne dat ze een rood/witte uitvoering van deze quilt heeft gemaakt - als voorbeeld voor een cursus die ze gegeven heeft - helaas is deze onafgemaakt in een tas heeft gestopt, maar dat ze in 2012 in navolging van Conny deze quilt af wil maken, ik vind verder geen foto's van haar quilt op haar blog, dus ik weet niet in hoeverre de quilt ooit uit de tas is gekomen. Jammer, het lijkt zelfs wel of MarianneP het quilten helemaal aan de kant heeft gedaan, het hele jaar 2012 laat ze alleen brei- en borduurwerk zien, ook heel mooi, maar ik had hem zo graag bewonderd. Ik ben in ieder geval dankbaar voor het inspirerende plaatje en ik kan nu geheel mijn eigen quilt gaan maken geïnspireerd door deze mooie foto.
Mocht jij in het bezit zijn van Quilter's Newsletter Magazine May 1996, dan hou ik me aanbevolen om het blad van je over te nemen, in te kijken of een scan van het originele artikel met foto's te ontvangen.
***
 Volgende week blok 60! Ik vlieg virtueel naar Jacqueline om het op te halen, lekker mijmeren over lapjes en invulling van kleuren en dan  maken, wat een traktatie toch iedere week!
Ik wens je alvast een fijn weekend, tot de volgende keer!
 

8 opmerkingen:

 1. Die is werkelijk prachtig zo. Dat gaat een heel
  speciaal quilt worden.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. oh Pauline wat wordt dit een schitterende quilt zeg! En wat kun je het toch mooi!
  liefs Marianne.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Goed idee Pauline, zo leuk de verschillende grootte van de blokken, doe jij dat ook?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooi blokje! De blue lady ga ik uittekenen en voor de club maak ik er een blok van de maand van! ( misschien ook wel op mijn blog na de zomer!)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Zoals gewoonlijk prachtig en van dat overzicht ga ik gewoon kwijlen!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ook dit is weer een mooi blok. Het voorbeeld is eeen goed idee om je blokken aan elkaar te zetten.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een leuk patroon, die Blue Lady.
  Succes met puzzelen, we zien het resultaat wel weer !
  Fijne zondag verder

  BeantwoordenVerwijderen