zondag 23 november 2014

Zoveel te doen...

Ik heb de laatste tijd veel om handen gehad, vooral quiltzaken, dat is natuurlijk geen straf, maar het leidt wel af van mijn hoofddoel de sterrenquilt afkrijgen, ik quilt gelukkig wel regelmatig een stukje, maar snel gaat het niet.
Afgelopen week heb ik met Quiltmarjanneke de jelly roll quilt opgepakt waar we vorig jaar een workshop bij Babette voor volgden gezellig bij Klazien thuis, beide hadden wij het project in een tas geparkeerd, hoewel ik wel nog een aantal blokken bijgemaakt had, was ook ik er niet verder mee gegaan.
Bij Marjan heb ik er nog 16 blokken bijgemaakt en nu liggen de blokken uitgespreid op de grond in mijn eigen kamer, zodat ik er een blik op kan werpen en herschikken.
Tijdens een heerlijke logeerpartij van vier quiltvriendinnen hier ben ik aan een andere jelly roll quilt begonnen, een goede opletter ziet dat ik geen jelly roll gebruik maar stroken snijd van de Maxx stoffen die hier in de provincie met meters tegelijk ingeslagen zijn, en ook door mij. Helaas verkoopt de Maxx geen restpartijen quiltstof meer, maar ik denk dat we nog vele jaren in diverse projecten de stoffen op zullen zien duiken.
Van deze blokken komen er ook nog meer bij, en de schikking is maar voor het idee, het patroon heet Hopscotch. Ik begon met 16 stroken, gewoon om te kijken wat het zou doen, uit iedere strook haal je twee blokken (driehoeken en ruiten komen uit een lap stof, niet uit de jelly roll, ik heb er groene restdelen van andere projecten gekozen en een aanslag gepleegd op mijn witte voorraad), eenmaal begonnen kwam ik algauw tot de conclusie dat het een quiltje van klein formaat zou worden (in mijn ogen) dus sneed ik er nog 16 stroken van dezelfde stoffen bij en voegde nog eens drie andere stoffen toe, voorlopig heb ik genoeg machinaal naai plezier en daarna denk ik ook voorlopig een tevredenstellend formaat te hebben behaald.
Ik dank Frederika hartelijk om haar bezorgdheid, van haar kreeg ik een bezorgd mailtje met de vraag waarom ik zo stil was, hartverwarmend vond ik dat. Voor de goede orde: met mij gaat het goed.
Ik heb zojuist weer een rondje langs de blogs die ik volg gemaakt en ik ben weer in de stemming geraakt om zelf iets toe te voegen.

Ik wens je een prettige zondag en alvast een heerlijke week.
12 opmerkingen:

 1. Je nieuwe quilts in wording zien er nu al prachtig uit! Leuke patronen om mee te spelen!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Nou je hebt inderdaad niet stil gezeten. Wat zijn dat leuke driehoeken geworden. mooie kleuren zo samen. Fijn om weer een berichtje te lezen hoor :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooie quilts. Van de bovenste quilt vind ik de kleuren ook erg mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Prachtig . Ik heb ook een jelly rol liggen. Heb nog nooit met zoiets gewerkt. Durf niet eens het bandje los te maken....... Jelly rol angst zal dat wel heten.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Fijn dat je het voor leuke (quilt) werken druk hebt gehad :o)
  Ook een fijne avond nog en week gewenst !

  Groetjes,
  Simone

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Je bovenste plaatje wordt een pláátje! Ook je tweede plaatsje is de moeite al waard, ik herken enkele van de stoffen en herbeleef even het plezier bij het kopen. Eén van de goede herinneringen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ze zien er beide mooi uit Pauline, veel plezier ermee !

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Heb zelf niet veel met de jellyrol maar vind je werk wel mooi! Vooral de driehoeken.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. De quilts worden mooi zeg, een heel gepuzzel
  Blij weer een blog postje van je te lezen.
  Was je al aan het missen, dank voor het schrijven op mijn blog
  Groetnis Annie

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik vind ze allebei erg mooi worden Pauline. Ook de kleuren. Bescheiden, maar heel warm vind ik. Wat is er toch aan de hand met die Maxx stoffen.
  groetjes van Alie

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Heb een rondje blogs gedaan en ook die van jou weer bij gelezen. Wat ben je toch een bezige bij. Prachtige quilts sommige in wording en de sterrenquilt al een heel eind op dreef. Leuk om alles weer te zien. gr. Carin

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Jaa! wat een leuk zoekplaatje! Ik herken ook hier en daar wat aan lapjes. Wat hebben we daar stapels ingeslagen hè. Mooi om te zien dat je het machinenaaien nog niet verleerd bent. :)

  BeantwoordenVerwijderen