zaterdag 18 februari 2012

Het is alweer even geleden...

Het bloggen is alweer een tijdje geleden, vanmorgen heb ik eerst een rondje langs de bijgewerkte blogs van anderen gemaakt, hier en daar een reactie achtergelaten en tot mijn ontzetting ontdekt (net als veel van jullie) dat de "woordjes" tegen de automatische spam mailingen wel heel hinderlijk en moeilijk leesbaar zijn geworden, ik ga me er even in verdiepen hoe je daar vanaf komt, het wordt ergens goed uitgelegd, even terugzoeken.
Mijn afwezigheid had te maken met wat problemen bij mijn ouders, inmiddels is de gemoederen weer bedaard, hoewel de oplossingen niet makkelijk zijn. Oud worden is moeilijk als het niet in goede of redelijke gezondheid gaat.
Tijdens mijn week logeren bij mijn ouders heb ik mijn middenblok van de lentequilt doorgepit, de plantenspuit moet er nog over heen sproeien om de blauwe lijntjes te verwijderen:
De afgelopen week was ik begonnen met de blokken om het middenblok in the ditch of te wel in de naad te quilten, maar dat werd me toch een partijtje lelijk! Brrrrr, ik heb het laten liggen en later overlegd met een quiltende vriendin, zij heeft me op weg geholpen hoe het er beter uit zou zien. Gisteravond ben ik begonnen met dit bevredigender resultaat:
Nu wordt het de turbo aan en door doorpitten (na de blokken nog 3 randen te gaan), 23 maart is het zomaar (een van de regiodagen van het Quiltersgilde Friesland) ik probeer aan te haken bij de dames die deze quilt ook aan het maken zijn en dan willen we de quilts met zijn allen presenteren (oh help, het podium op om te laten zien aan die overvolle zaal, eng hoor!), om te laten zien wat kleur kan doen met een quilt, er zijn een aantal zeer verschillende uitvoeringen, dus dat moet super zijn om ze samen te zien.
Ik hoop vandaag en morgen een hele ruk te doen, nu wordt het tijd voor een kop koffie en een lekker plakje eigengebakken bitterkoekjes cake.
Groetjes, Pauline

17 opmerkingen:

 1. Mooi werk, Pauline!
  En als ik zo onbescheiden mag zijn: mag ik het recept van die spannend smakelijk klinkende cake?
  Ik ben namelijk ernstig dol op bitterkoekjes :>)

  Groetjes!

  Jeanneke.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Jeanneke, het was een kant en klaar pak van Koopmans, maar het is heel simpel, met bakt een cake en voegt aan het beslag verkruimelde bitterkoekjes toe. Hij is heerlijk, maar je moet wel heel hard fietsen wil je hem nog proeven, met zijn zessen hier verdwijnt hij hier als sneeuw voor de zon.
   Bedankt voor je aanwijzing om van de dubbele woordcontrole af te komen!
   Groetjes, Pauline

   Verwijderen
 2. O, wat ik nog zeggen wilde: als je bij je 'Instellingen' de woordverificatie uitschakelt, ben je van die dubbele woord controle af.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. ziet er toch mooi uit zo Pauline...ik ben er met de paarse lente tuin ook nog lang niet :) we doen ons best ,,dan maar niet helemaal af .maar we gaan er op, op het podium:)
  groetjes Tineke

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. We gaan ervoor Tineke! samen en met knikkende knietjes en de quilt goed hoog, zodat ze onze rode wangen niet zien ;-)

   Verwijderen
 4. wordt mooi Pauline, je kunt met gerust hart het podium op hoor.( maar ik snap het wel, ik doe het ook niet graag)
  succes met het doorpitten.
  groetjes en fijn weekend

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Nou ik sta er dan ook met knikkende knieën hoor!
  Het is soms niet gemakkelijk hé om met al die naadjes te pitten....Ik ben eigenlijk niet helemaal tevreden, maar die van jou ziet er netjes uit hoor!
  Succes, we redden het vast wel..

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dan staan we daar straks allemaal met knikkende knieën, dat wordt nog lachen! We hoeven niet afzonderlijk, we kunnen met zijn allen tegelijk.
   Maar ja, zo'n show&tell is natuurlijk wel heel leuk, als niemand dapper durft te zijn en het podium te beklimmen dan is er ook niets te zien.
   Als je er met je neus bovenop zit zie je ieder steekje, op een afstandje zal het er vast goed uitzien. Succes met doorpitten, Klaske!

   Verwijderen
 6. Oh dat ziet er heel goed uit, Pauline! Nog even flink doorpitten, wat zal het mooi zijn al die lentequilts bij elkaar!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. mooi quiltwerk! sterkte met je ouders!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat ziet dit er al mooi uit.
  Ik heb net een kopje koffie gepakt maar helaas voor mij geen bitterkoekjescake. Wat een pech!
  Groetjes Mascha

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Dan zegt ze dat ze een bescheiden blogje heeft. Poeh, ik vind dit een geweldige blog. Ik heb nog niet eens zo'n mooie achtergrond. Uuuh ja, ook ik lees graag andere blogs :-))
  groetjessss

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Geweldig mooi wordt jouw lentequilt, en ik ben reuze benieuwd naar je presentatie in maart

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Dit quiltwerk maakt de quilt nog mooier! Dus lekker doorgaan hoor! Dat wordt een geweldige show straks!
  Ook van mij bedankt Jeanneke, voor de tip van het omzeilen van die onleesbare letterbrij! Wat een ergernis!
  Bitterkoekjescake? O, wat lijkt me dat lekker!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Prachtig je quiltwerk Pauline!
  Ik heb de spam er maar afgehaald maar ik lees dat je op een andere manier ook kan bloggen zal eens op onderzoek gaan;)
  Ouder worden is leuk maar dan zonder problemen, en indicaties waar het tegenwoordig allemaal omdraait. Gelukkig is de rust bij je ouders nu wedergekeerd.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Je hebt nog dubbele woorden Pauline.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Ik schreef al eerder dat ik jouw lentequilt heel vrolijk vind. Kijk even op mijn blog, misschien krijg jij veel kijkers, groetjes

  BeantwoordenVerwijderen