dinsdag 8 januari 2013

Oefening baart kunst


Ik ben begonnen met het appliceren van hartjes, dat als 365 dagen project wordt gepresenteerd op het blog van Françoise, zij stelt daar in het eerste bericht op haar blog:

"In 2012 was ik in de ban van de huisjes, elke dag een huisje met een fantastische quilt als resultaat. Elke dag een beetje werk, geeft na een jaar iets groots. Deze gedachte zie je niet alleen hier terug, maar overal zie je 365-dagen projecten opduiken. Elke dag een zelfde handeling, liefst creatief, om even de dagelijkse beslommeringen los te laten. Creatief bezig zijn is goed voor de geest."

Aan de huisjes ben ik ook begonnen, maar verder dan 40 stuks kwam ik niet, ik was wat onbezonnen begonnen en vond uiteindelijk mijn huisjes rommelig overkomen, ik ga er nog wel iets mee doen, maar een grote quilt zal het niet worden.

De hartjes appliceer ik op de needleturn manier, ik weet niet of ik het goed doe want ik heb er geen cursus in gevolgd maar ik heb natuurlijk wel de nodige mensen op de vingers gekeken om te zien hoe zij dat deden en het gaat best prettig.
Dit zijn de eerste acht, ik wil ze maken in rood, roze en paars op een lichte achtergrond, deze lapjes zijn bijna allemaal van de verjaardagslijst, zijn ze niet lief?

Vandaag was ik bij Tineke en Magda , we hadden elkaar al even niet gezien, dus er was genoeg bij te praten. Ik werd heel erg verwend, kijk eens wat ik kreeg
Een heel toepasselijke nagelvijl, bij het quilten naai ik wel eens door mijn nagel, dat geeft zo'n vervelend haaltje, nu heb ik een heel mooie nagelvijl met klosjes erop en ik kreeg ook nog een geborduurde onderzetter, is hij niet schattig, dit zeehondje?
Het was een heel gezellige dag, ik kijk nu alweer uit naar ons volgende bezoek.

Zondag is de Winter Handwerkmarkt in Burgum van 11 tot 5 uur, als je in de gelegenheid bent en je hebt zin ben je van harte uitgenodigd om te komen. Ik hoop je er te zien.


11 opmerkingen:

 1. Je hartjes zien er erg leuk uit. En inderdaad: oefening baart kunst. Mijn applicaties zien er tegenwoordig ook best goed uit en als ik dat vergelijk met mijn eerst e pogingen.........

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooie hartjes hoor. Het wordt al snel een hele verzameling.
  Wat grappig zeg die nagelvijl.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. dat gaat leuk, die hartjes...
  en je onderzetter met dqt lieve zeehondje is ook een schatje...( handig , die vijl...(: , goed, die vriendinnen die weten wat je kan gebruiken...)
  groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuke hartjes, je hebt er al heel wat! Het zag er zo ontspannen uit toen je er mee bezig was. (ja, ik heb je heus wel even op de vingers gekeken! ;-) )

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een leuk idee die onderzetter !
  En je hartjes zijn ook schattig!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ikl doe het ook op die manier, het is even oefenen maar dan...Leuke hartjes Pauline!!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een lieve hartjes heb je al gemaakt, leuke kleuren kies je voor dit project!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Je hartjes zien er lief uit! En wat een leuke cadeautjes kreeg je, dat nagelvijltje is wel heel toepasselijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een leuk hartjes project. Ziet er leuk uit je eerste 8 harten. Veel succes!

  BeantwoordenVerwijderen