donderdag 11 juli 2013

Bloggersquilt Donderdag - blok 27

Wie mij of anderen waar ik op reageer op Facebook volgt heeft misschien mijn weerzin tegen het volgende blok kunnen lezen, wellicht heb je gedacht "wat een gezeur, dan maak je het blok wel of niet, maar wat maakt het uit dat het jouw keuze niet is, dat is het risico van meedoen aan een quilt waarin alle bloggers een blok toe mogen voegen", als je dat gedacht hebt heb je groot gelijk!
Ik heb dit blok (in rood/witte uitvoering) al in onze QuiltClubQuilt zitten en ik had gehoopt dat Joke nu met een andere keuze aan zou komen, maar ze diende dit blok  nogmaals in, dan moet het dus echt wel liefde zijn....(voor dit blok).
Joke's verklaring op Jacqueline's blog luidt:

"Joke koos dit blok voor de quiltclubquilt tijdens het quiltweekend waar zij voor de eerste keer meeging,
uit de farmers wife quilt.
toen ik haar vroeg om een blok koos zij weer voor dit blok om de herinneringen die ze aan het blok heeft."

Ik heb er tegenaan geschopt, ik heb gewikt en gewogen: weglaten, toch maken, veranderen of zelf iets bedenken. Ik ben tot het volgende besluit gekomen, ik heb het blok verkleind tot 6x6cm en dit is het gevolg van mijn verkleining:
Is 'ie niet schattig geworden, ik ben er helemaal mee in mijn sas! Joke, bedankt voor deze uitdaging, ik heb er met veel plezier aan gewerkt en herken je het roze stofje.... ja dat is een reststukje van jou!
En zo is mijn weerzin in enthousiasme omgeslagen: Joke, excuses voor mijn gezeur!

Joke heeft inmiddels een preview gehad en reageerde als volgt:

"Zie je wel, het is wél een mooi blok! Ik moet toegeven dat mijn keuze 
destijds een blok was waarvan ik het mogelijk achtte dat ik het zelf ook kon maken.
 Jouw blok is een juweeltje en dat daar 'mijn' stofje in zit, maakt het nóg leuker ;) "

Leuk he, quiltvriendinnen, ik wist wel dat ze het niet erg zou vinden.

Op naar blok 28, hij staat ongetwijfeld al paraat bij Jacqueline, ik ben benieuwd welke verrassing er deze keer voor ons Bloggersquilt-makers klaar staat.
Mocht je nog geen tijd hebben gehad om te bedenken welk blok jouw keuze en bijdrage aan de Bloggersquilt zou zijn, misschien heb je nu wel de tijd om je daar eens in te verdiepen, je hoeft het niet zelf te maken of mee te doen aan onze Bloggersquilt, mocht je problemen hebben met de juiste maat van je patroon aan te leveren, Jacqueline maakt het op maat, hou wel rekening met de maat 15x15cm een enkel Nearly Insane blok is leuk, maar het moet wel doenlijk blijven voor iedereen, dan is alleen nog een (kleine) verklaring nodig waarom jouw blok je keuze is, je zou alle Bloggersquilt-makers erg blij maken met je bijdrage!

Tja en dan kun je nog zo sterk in je schoenen staan, eens krijg je een moment van zwakte en bezwijk je helemaal voor iets dat al jaren op het WIMmetjes lijstje staat, een blok dat ook in de bloggersquilt zit, namelijk de Winding Ways, al vanaf 2008 klopt mijn hart sneller van dit blok en de quilts/patronen die je ermee kunt maken, nu stuitte ik op een serie waar ik heel graag mee aan de slag wil:
Deze verrukkelijke stapel heb ik aangeschaft bij Stoffencarrousel.nl , ik heb er ook een lichte achtergrond bij aangeschaft, ik denk dat het een prachtig effect gaat geven, dit wordt dus mijn volgende 'voor onderweg' project naast de Sweet Hearts en het quilten van mijn UFO's. Ik ben bijzonder tevreden over de service van Stoffencarrousel.nl en beveel deze van harte aan.

Een fijne donderdag en alvast een fijn weekend!


10 opmerkingen:

 1. Wat een heerlijk verhaal, vind je uitvoering van joke's blok geniaal en ga waarschijnlijk ook jouw versie maken! En wat een heerlijke stoffen, echt smullen!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een verrassend blok !!!
  Zeg maar nee..... dan maak je er vier ;0))

  Mooi en leuk ook t verhaal erbij :-)
  Groetjes,
  Simone

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een geweldig verhaal(tje) heb je op je blog gezet over één blok. En hij of zij is inderdaad erg mooi geworden.
  En ja, die stoffen zijn inderdaad erg mooi!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een pracht blokje heb je ervan gemaakt. Prima manier om om te gaan met een blok dat je minder aanspreekt, er gewoon je eigen draai aan geven!
  Wat een mooie stoffen voor de winding ways, inderdaad erg mooi blok, er ontstaat zo'n mooi secondair patroon van cirkels mee. Veel plezier ermee!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een schattig blokje heb je ervan gemaakt !

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Je hebt er een prachtige uitvoering van gemaakt. Het is extra leuk om te lezen dat je het blok nu wél leuk vindt!Het stukje stof van Joke wat je er in verwerkt hebt, maakt het blok nog specialer! Quiltvriendschappen zijn toch heel bijzonder.
  Je blauwe stoffen zijn prachtig. Stuk voor stuk! Ik had nog nooit van een Winding Ways Quilt gehoord, dus ik heb net maar eens even gegoogled. Dat is een leuke quilt!! Ik houd van eenvoudige blokken met een groots effect! Veel plezier met maken en ik geniet graag mee van de resultaten!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Nou je hebt er een prachtige draai aan gegeven. Het is een geweldig mooie uitvoering geworden.
  Ach en ieder mag toch een voorkeur of een weerzin hebben voor of tegen het een en ander.
  Lieve groet Frederika

  BeantwoordenVerwijderen
 8. je hebt er werkelijk een plaatje van gemaakt en wat zijn je nieuwe stoffen prachtig heel veel plezier ermee

  Groetjes Nellie

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Je hebt er een mooi blok van gemaakt Pauline!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Je toont je een echte vriendin door niet weg te lopen voor mijn keuze en er zelfs een van mijn reststukjes in te verwerken :) Wat fijn dat we er zo allebei weer veel plezier mee (en om) hebben!

  BeantwoordenVerwijderen