maandag 11 augustus 2014

Waar zal ik eens beginnen...

Ik heb deze week niet veel tijd aan handwerken besteed, we zijn gezellig aan het rommelen en opruimen en wat wandelen en shoppen.
Afgelopen week hadden we ook minibee en ik heb twee enige sleutelhangers gekocht van Magda, ze maakt zulke leuke vilt figuren en sleutelhangers.
Ik hing ze aan mijn scharen, zijn ze niet schattig! Ik word er zo blij van als ik ze zie.
Inmiddels heb ik 4 blokken af van dit onderweg werkje en ik moet flink op de rem staan om het niet thuis ook te pakken om even wat deeltjes aan elkaar te zetten.
Ik heb deze blokken in elkaar gezet, later zet ze aan elkaar omdat ik uit mijn restanten bak werk doe ik zo nu en dan een greep en teken patroondeeltjes (vinden jullie dat ook het vervelendste klusje?), het volgende stapeltje ligt al klaar om patroondeeltjes te worden
ik ga niet verder met het maken van blokken tot ik heel veel driehoeken, streepjes en  "bootjes" heb om een betere kleurverdeling te krijgen

Een heerlijk onderweg werkje, dat thuis ook heel verleidelijk ligt te lonken, errug!
De sterren hebben een beetje stil gelegen, ik heb nu wel twee mallen gemaakt zodat ik weer verder kan
Voor het geval je je afvraagt wat die strepen in mijn mallen doen, ik heb ze gemaakt van een stevige plastic Action map, deze keer geen karton, deze mallen had ik nog van het aftekenen op stof.

Afgelopen zaterdag werd onze quilttentoonstelling van de internet quiltclub Praatjes en Draadjes (leden verspreid over heel het land en zelfs daarbuiten) en de bee de Zaanse Quiltmiepen, een deel van onze quilts hangen in het prachtige kerkje de Rotondekerk in Terband. Voor ons was het een feest van weerzien, heerlijk om elkaar weer even te zien en in het echt bij te praten.
Iedere zaterdag en zondagmiddag van 13.30 - 17.00 uur tot en met zaterdag 13 september zal de kerk en de tentoonstelling te bezichtigen zijn en er zal steeds een of twee van de maaksters aanwezig zijn, je wordt van harte uitgenodigd om langs te komen.

Ik wens je een prettige week toe, het is voor ons de laatste vakantieweek, geniet van wat je doet.6 opmerkingen:

 1. Wat ben je met veel moois bezig. Paulien. En zoveel vrolijke kleuren.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooi en vrolijk werk maak je.
  Gezellig de tentoonstelling
  Fijne dag Groetnis Annie

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Die nieuwe blokken zien er heerlijk uit, kan me voorstellen dat het erg verleidelijk is ze te pakken. Als ik de kans krijg vlieg ik nog even naar Terband! Succes met quilten en geniet van je laatste vakantieweek.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Je onderweg werkje is echt heel leuk. Ik snap de verleiding wel om het thuis te willen pakken.
  Net als jij heb ik zaterdag ook genoten van ons weerzien in Terband en een bee in de kerkbanken.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik ben weg van je onderwegwerkje en kan me goed voorstellen dat je er thuis ook wel mee aan de slag wil. Wat heb je mooie mallen gemaakt voor je sterrenquilt. Dat ga ik ook eens op die manier proberen!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een enige 'scharenhangertjes'! En wat een heerlijk onderweg werkje. Word je niet té uithuizig met zulk leuk werk voor onderweg?

  BeantwoordenVerwijderen