zaterdag 28 maart 2015

D-Day of liever RR-day

Eindelijk was het deze week dan zover, de uitwisseling van de Round Robin waar we,  Jacqueline, Yolanda en ik, met zoveel plezier aan begonnen zijn. Voor de uitwisseling gingen er heerlijke maanden vooraf aan ontvangen, denken, kijken, passen en meten, uitproberen, overleggen, stoffen zoeken (het liefst uit eigen voorraad), maken en weer doorsturen. Wat een avontuur en groeiproces, we hebben er allemaal veel van geleerd en met nog meer respect voor ontwerpsters die het gekozen patroon ook nog eens moeten beschrijven hebben we dit project afgerond.

Van de onthulling is echt een feestje gemaakt, er was een heel programma opgesteld en ik wist nergens van, ik heb me mee laten voeren in alle heerlijkheid. Woensdag ben ik naar Jeannette gereisd, daar heerlijk aan de koffie gezeten, waarna ik meegenomen werd naar Zaandam, onderweg pikten we Tjitske op, in Zaandam was een tafel gereserveerd bij Wonder's
Daar ontmoeten we Jacqueline, Ronny en Yolanda en toen waren we compleet, het personeel had veel plezier aan ons, zo'n uitbundige vrouwengroep, de bediening was super en het eten zalig. Bij het betalen bleek dat ze een vooropgezet plan hadden en ik mocht niet mee betalen, dat was even slikken.

Na een lekker nacht in het logeerbed van Jeannette, en een heerlijk ontbijtje, kwamen Jacqueline, Ronny en Tjitske en gingen we op weg naar Yolanda, daar zou dan de grote onthulling plaatsvinden en de rest van de dag zou besteed worden aan lapjes, naald en draadjes.
Reken maar dat we alle zes heel positief gespannen waren over de onthulling, dus eerst koffie en heerlijke cake van Tjitske, en toen de onthulling, ik mocht als eerste, je wilt niet weten hoe eng dat is, de enige foto die ik van mijn geleverde blok was is dit:
Mijn blok in wording
Ik heb wel eens medelijden gehad in het proces van de RR, ik had Jacqueline en Yolanda wel opgescheept met heel harde kleuren, het was zo heel anders dan hun keuze. Ik had geen idee wat ik terug zou krijgen, maar ik had groot vertrouwen in beiden, ik zag ook steeds het werk dat zij aan de andere RRs die we onder handen hadden en dat was steeds goed gekozen en gemaakt, maar jeetje, wat is het spannend als het uitpak moment daar is!
eerste kennismaking met mijn top, naast me ligt het pakketje voor Yolanda, Jacqueline zit te genieten op de bank
En toen...
Een festijn aan kleuren! Ik was helemaal overdonderd, kijk nou toch hoe mooi, het overtrof al mijn verwachtingen! Niet te geloven toch, ik stuiter nog steeds na, de top hangt inmiddels aan de designwall, en iedere keer als ik mijn kamer binnenstap ben ik weer helemaal overdonderd bij zoveel kleurenpracht!
Na de quilt uitgebreid bewonderd te hebben, was Jacqueline aan de beurt, een heel andere stijl
maar een niet minder mooie top, ik vind hem ook heel erg mooi, en gelukkig was Jacqueline er ook heel blij mee en stil van.
Yolanda kwam als laatste, eng hoor, na twee zulke mooie tops, wat zou er in haar pakketje zitten?
Gelukkig viel het niet tegen en stond zij met tranen in de ogen, helemaal blij met haar top.
We hebben alle drie zo'n goed gevoel over onze quilttops, wat een cadeau! Ik raak er niet over uitgepraat *zucht van verrukking*.
Ik had wat restantjes over van proefjes, probeerseltjes en teveel gemaakt (rekenen is niet mijn sterkste kant) daar heb ik als herinnering een beugeltasje van gemaakt voor Jacqueline en Yolanda
Voor Jacqueline
 
Voor Yolanda
 

De rest van de dag hebben we een heerlijke bee gehouden, lekker met lapjes en draadjes en naaldjes en praatjes, een heerlijke lunch met Yolanda's chinese kippensoep (die hier thuis ook zeer gewaardeerd wordt) en verse broodjes en heerlijk beleg. Aan het eind van de middag nogmaals heerlijk gegeten en daarna ben ik weer opgestapt, het was nog een stukje treinen naar huis, maar heel goed te doen en eenmaal onderweg was er genoeg tijd om mijn Dear Jane blokje van de regiodag van het Quiltersgilde voor quiltshop 100 Rozen af te maken.
Het is blokje D-4 Crystal Star, een leuk blok om te maken, patchen en appliceren, helemaal wat ik leuk vind om te doen. Ik doe hem maandag op de post, dan is hij er dinsdag.

Ik wens je een fijn weekend, ik duik mijn kamer in om verder te genieten van mijn RR en het opruimen van de gebruikte stoffen van de andere RRs.
Nog een blik op de RR dan...13 opmerkingen:

 1. Wat een feest voor je ogen! Prachtige kleuren, mooie blokjes! De andere twee zijn ook mooi, maar die van jou sprankelt het meest! Nu aan jou de zware taak hem af te maken! Wij wachten in spanning.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wow, wat zal dat spannend zijn geweest, en wat een schitterende resultaten, ik begrijp dat jullie hier allemaal blij mee zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een heerlijk project, zo met een groepje!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dat ziet er fantastisch uit. Leuk om te zien hoe ieder in zijn kleuren werkt. Een geweldig project

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Prachtig werk , heel mooi alles
  Groetnis Annie

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Altijd spannend, die RR, maar ze zijn mooi geworden hoor!!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ze zien er alle 3 heel mooi uit, maar ik heb wel een favoriet:-)
  Een geslaagde RR.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat spannend, maar wat zijn het prachtige RR's geworden !
  Lekker ervan genieten !!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een prachtige quilt !
  Fijne zondag Hennie.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. O wat zijn ze allemaal mooi geworden!! Stuk voor stuk juweeltjes! Jullie hebben echt wel je best gedaan. Een zeer geslaagde RR!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat een feestje dit project. Ik vond het geweldig leuk om het van de zijlijn te volgen. En wat hebben jullie er prachtige tops van gemaakt. Complimenten voor alledrie!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. wow wat prachtig, stuk voor stuk....en jullie hebben er een fijne en gezellige boel van gemaakt zeg...
  en dan nog een prachtig tasje , <3

  BeantwoordenVerwijderen