vrijdag 6 maart 2015

Even bijpraten

Mijn bloggen is helemaal stil gevallen, de Round Robins waar ik met zo heel veel plezier aan werk, kan ik helaas niet laten zien zitten het bloggen een beetje in de weg, maar het eind komt in zicht, dus nog even wachten dan heb ik wat te laten zien. En ik ben ook niet heel productief.
Maar mijn onderweg werkje groeit wel
Na het maken van vele bootjes, ben ik nu blokken aan het maken, nu zijn ze even zonder nadenken naast elkaar op de designwall geplaatst,dit is dus geen definitieve legging, het is een werkje waar ik vrolijk van word.

Ik heb bij een bee-vriendin (geen blog) een workshop machinaal quilten gedaan samen met Marjan, we hebben een heel genoeglijke en leerzame dag gehad, hier zitten we gezellig naast elkaar
Zoals je ziet heb ik een gewone naaimachine en ook daar kun je op quilten, een hele ontdekking! Het was heel leuk om kennis te maken met het machine quilten, ik luister wel altijd goed als er over verteld wordt, maar ik dacht dat het op mijn machine niet zou kunnen, hoewel er altijd wordt beweerd dat het wel kan.
Mijn proeflap na een dagje spelen met machinaal quilten, ik moet duidelijk nog heel veel oefenen en niet zo priegelen, grotere vormen maken, maar ik heb er erg van genoten en ben nu ik het eenmaal ervaren heb een stuk wijzer.
In de avonduren heb ik een uitstapje gemaakt, lekker lui onderuit, benen op een bankje, filmpje op tv, met de haaknaald (dikte 1,25) en dun Durable katoen haakte ik een kleedje of doily zoals dat tegenwoordig heet, gewoon voor de lol en om ooit een quilt mee te maken
Mijn sterrenquilt wordt weer ernstig verwaarloosd, maar eerdaags ga ik weer verder met handquilten, ik heb er weer zin in!
Ik wens je een prettig weekend, tot gauw!

10 opmerkingen:

 1. Gezellig zo met elkaar en nieuwe technieken leren :0)
  enne....
  Werkjes die niet af zijn of oudere werkjes zijn ook leuk om van je te zien ... zo tussendoor hoor ; 0)! :0))
  Was een tijd geleden !

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk weer een blogje te lezen! Je onderweg werkje is schattig! Leuk om te ontdekken met je eigen machine, het ziet er al goed uit. Altijd handig om te kunnen!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heerlijk je onderwegwerkje zo te zien. Ga maar lekker veel onderweg. Leuk om je zo te zien zitten achter je machien en wat een leuk quilttasje heb je er staan. Ook fijn dat ik de foto's nu iets groter kan zien dan op de club en je haakwerk nog beter kan bewonderen. Heerlijk bezig toch zo.
  groetjes van Alie

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Je hebt een prachtig onderweg project. Leuk he dat machinaal quilten ik heb net gisteravond een workshop gevolg.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Je ging als een speer met machinaal quilten dus binnenkort een hele quilt onder de machine! Je onderwegwerkje ziet er heerlijk uit en je haakwerk fijntjes !

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat leuk om je onderwegwerkje weer te zien. Ik vind het heel erg leuk! Lekker vrolijk. Je uitstapje naar het machinale quilten smaakt naar meer! Het ziet er al heel goed uit. Het haakwerkje is pure nostalgie! Ik heb ook heel wat van dat soort kleedjes gemaakt. Heerlijk werkje om te doen, zeker als je lekker met de voetjes omhoog zit.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat leuk, die workshop. Gezellig zo met z'n tweetjes..
  Je 'onderweg' werkje ziet er leuk uit, speels...
  Fijne dag !

  BeantwoordenVerwijderen
 8. ja, Paulientje, nooit te oud om te leren :)...
  leuk dat jullie samen heerlijk hebben zitten handwerken op de machine.
  ik moest iid ook leren groter te werken, in het begin heb je echt de neiging erg klein te werken... maar ze zeggen oefen ....( maar daar blijft het dan wel eens bij *U*. ( bij mij dan, he...)
  je onderweg werkje is een super fleurig gebeuren , een streling voor het oog. maar wat een fijne haaknaald... 1.25! nou het resultaat mag er zijn , wow.
  lieve groet

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een vrolijke kleurtjes in je onderweg werkje,je schiet al lekker op...maar dat kleedje jeetje wat fijntjes en mooi....een gezellig blogje met een mooie foto van jullie beiden volop in actie om het machine quilten te leren, zo te zien gaat dat goed komen.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat een mooi haakwerkje Pauline!!!

  BeantwoordenVerwijderen