vrijdag 23 maart 2012

Regiodag Quiltersgilde Friesland

Vandaag ging ik met een hele delegatie Màrkante Quiltfroulju naar de Friese regiodag van het Quiltersgilde, vanmorgen tegen half 9 werd ik opgepikt door Ruke, die ook Klaske en Ada in de auto meenam, we reden door zonnig Friesland naar onze bestemming in Ureterp, we zagen de temperatuur op de diverse thermometers langs de weg oplopen, het zou een prachtige dag worden, maar wij verheugden ons op ons feestje binnen.

Klazien en Jellie, de onvolprezen organisatie van deze dagen, dit jaar voor het eerst in duo formatie, hielden een welkomswoord en Jellie leerde ons hoe we eenvoudig een Dresden Plate konden tekenen, het hier boven getoonde voorbeeld is van de hand van Klazien (en een verhaal op zich, maar daar zal ze op haar eigen blog wel over vertellen).
We waren net lekker bezig toen het alweer tijd werd voor de Show & Tell, wij konden onze Lentequilt in vijfvoud tonen, dit is het resultaat (nee het is me echt niet gelukt om hem af te krijgen, de anderen hadden hem wel af, met dank aan Marjanne voor het maken van de foto en Conny voor het doorsturen ervan)
's Middags was er een verrassing voor ons, onze dag was de tweede Regiodag, maar er is niets uitgelekt over de verrassing en we waren dus compleet verrast toen we na de lunch de tafels moesten ontdoen van alles wat er maar op kon liggen, behalve een fototoestel. En toen bleek dat wij getrakteerd werden op de Trunkshow van Supergoof! Het was een grote wens van mij om die nog eens bij te mogen wonen en nu kreeg ik hem zo voorgeschoteld, ik was helemaal in de wolken!
We hebben smakelijk gelachen om de verhalen bij haar quilts en mochten ze allemaal bekijken en bevoelen (zeer bijzonder want je mag niet aan een quilt van een ander komen, maar de benadering van Ingrid is over het algemeen bijzonder).
We kunnen terug kijken op een bijzonder geslaagde dag, eenmaal buiten bleek het echt een heerlijke lentedag geworden te zijn, 20 graden! maar ik had deze dag echt niet willen missen.
Groetjes, Pauline

PS. er zijn meer foto's voor de liefhebber in mijn picasa-album te vinden, klik op het plaatje:

12 opmerkingen:

 1. wat een prachtige dingen die ik dank zij jullie te zien krijg, een voor een parels gemaakt door geduld en ervaring

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat hebben jullie prachtige dingen getoond en gezien en wat een fantastische dag is het geworden!

  Fijn weekend en groetjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oh wat leuk om zo even mee te genieten! Wat een prachtige dingen laat je zien. Enne... succes met het laatste stukje quilten van je lentequilt, niet laten liggen hoor, nu je geen deadline meer hebt!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Nou dat was je quilt niet aan te zien hoor dat ie nog niet af was, succes bij de laatste loodjes!
  Was een heerlijk dagje gisteren!!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Oh wat geweldig !
  Bedankt !!!dat ik weer even (of vaker ....;o)) kan genieten van de quilts van Ingrid Supergoof ...
  Wat een mooie foto's heb je gemaakt ...
  groetjes,
  Simone

  BeantwoordenVerwijderen
 6. wat was het weer een leuke dag, hè?.
  zit nog lekker na te genieten.
  groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Elk Blog dat ik van jullie lees komt de enthousiastme als vlaag tegemoet. Fijn dat jullie zo hebben genoten. Ik heb de foto's van Klaske, Conny en Tineke gezien en wat zijn er prachtige quilts bij en vooral die van de 5 Markante dames ;).Ik heb niets gemist alleen het aanwezig zijn op de regiodag, verder hebben jullie me goed op de hoogte gehouden via het Blog.
  Fijn weekend en groetjes Corry

  BeantwoordenVerwijderen
 8. War leuk dat je ook een blog hebt Paulien, dat wist ik nog niet. Het was leuk gisteren! groetjes en ik ga je volgen natuurlijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat heerlijk om zo´n leuke regio dag te hebben gehad. En wat was er veel moois te zien!
  Groetjes Jacqueline

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat een pracht dag is het geweest he !
  En wat een verrassing die trunkshow!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Dit is dus een dag met "gaatje" zoals men zegt. Wat zal jij nog lang nagenieten. Ik voel ook de quiltkriebels steeds sterker worden als ik je foto's bekijk. PRACHTIG!!

  groetjessss

  BeantwoordenVerwijderen
 12. leuk, smaakt naar meer,
  knuff, vero

  BeantwoordenVerwijderen