donderdag 29 maart 2012

Storm in Earnewâld

Afgelopen 3 dagen zat ik overdag in Earnewâld, waar het Quilt Kabinet, een heerlijke quiltwinkel waar het delen van de liefde voor het quiltwerk en meedenken met je project en je adviseren hoog in het vaandel staan en ze ook nog eens heel aantrekkelijke collectie stoffen hebben (nee, ik heb geen aandelen), in samenwerking met Ted Storm masterclasses organiseren, ik was een van de gelukkigen die deel kon nemen aan deze lessen.

Met een tasje vol aan benodigdheden trok ik, met 3 vriendinnen die gezellig bij mij logeerden, waaronder zij en zij, afgelopen maandag naar Restaurant De Buitenplaats waar drie dagen geheel voor ons genoegen een mooie ruimte was gereserveerd om de dagen door te brengen.
Bijzonder luxe aan het water gesitueerd, zaten wij binnen terwijl buiten de lente in volle hevigheid uitbarstte, de rit van een half uurtje heen en terug liet ons dagelijks zien hoe mooi de forsythia's bloeiden en de tulpenbomen uitliepen.

We hadden een heel gezellige 10 persoonsgroep die gretig aan Ted haar lippen hing, we hebben heel veel informatie gekregen, heerlijk kleine steekjes geoefend, met klassiek quilten, duimquilten en stab stitchen, ik zal nog heel veel moeten oefenen voor ik dit resultaat behaal:


Ik heb genoten van alle informatie en kennis die gedeeld werd, doen en luisteren werden goed verdeeld, want zo nu en dan werd het wel wat veel om allemaal op te nemen, gelukkig is de masterclass goed gedocumenteerd en heb ik hier en daar aantekeningen gemaakt. 
We zijn verschrikkelijk verwend de afgelopen dagen, een heel lieve mevrouw verzorgde ons de hele dag, schonk heerlijke kopjes thee, koffie en glazen water, verwende ons met zalige Friese dúmkes en pepermuntjes. De lunch was overvloedig en het diner was meer dan verzorgd, het was heel ontspannend om de dag met zijn (bijna) allen te af te sluiten met zo'n mooi gedekte tafel met heerlijk eten, kennis maken met elkaar en verder praten dan alleen het quilten.
Nu duizel ik nog van de vele interessante weetjes en handigheden die ik gehoord heb de afgelopen dagen, ik ga heerlijk nagenieten van drie top dagen!
Groetjes, Pauline

PS. er wordt gereageerd dat het jammer is dat er geen foto's van de masterclass zelf op de foto's staan, maar er staan mensen op mijn foto's en ik vind het niet netjes om daar foto's van te plaatsen, ik zou het heel onaangenaam vinden mezelf ergens ongevraagd tegen te komen. Verder loopt er deze masterclass een experiment en er is ons gevraagd terughoudend te zijn met het tonen van foto's of vertellen hierover, om mislukte quilts te voorkomen laat ik daarom niets zien. Dat is misschien een beetje flauw, maar je zou toch geen ongelukjes met je mooie werk willen omdat ik gezegd heb dat je met een gerust hart een bepaald iets kunt gebruiken en het achteraf toch niet blijkt te werken.

12 opmerkingen:

 1. Nou geniet nog maar lekker even na!!!
  geef je die interessante weetjes en handigheden ook weer aan ons door?;-))

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat leuk, zo'n masterclass !
  Jammergenoeg geen foto's of had je daar geen tijd voor:))

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heerlijk zijn zulke dagen, daar kan je weer even op teren :-))

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat hebben jullie heerlijke dagen gehad Pauline,geniet maar lekker na:-):-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Pauline, wat was het toch heerlijk!! Echt super genieten!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. wat fijn dat jullie het zo naar jullie zin hebben gehad.
  geniet maar fijn na, en dat je veel plezier mag hebben van je vergaarde kennis.
  lieve groet

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Een meesterlijke masterclass was dat, zo te lezen.
  Geweldig leuk voor je. Geniet er maar lekker lang van na en ik zie jouw meesterstukjes met belangstelling tegemoet :>)
  Groetjes!

  Jeanneke.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat heb jij genoten zeg; ja dat kan je gewoon uit je verhaal op maken, heerlijk. Nu maar goed oefenen en bij de volgende Bee nogmaals vertellen wat een heerlijke dagen dat je hebt gehad en misschien wel leuke Anekdotes die je met ons wilt delen:) Nu nog maar even na dromen. Fijn weekend en groetjes Corry

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Dat klinkt heel goed Paulien, super geïnspireerd ben je zo te horen terug gekomen en dat is geweldig natuurlijk. Geniet nog maar lekker na en prima hoor om discreet te zijn waar het het plaatsen van foto's betreft.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ha Pauline, jij hebt duidelijk een goeie week achter de rug! De lessen van Ted, de verwennerij van het Quiltkabinet en dan ook nog de logeermeiden! Kom jij eerst maar eens bij. Wat die foto's betreft, groot gelijk hoor.
  O en wat ziet het er mooi uit als er geen ijs ligt! ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat een heerlijke dagen heb je gehad, daar kun je verder mee.
  Fijn weekend!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Hallo Pauline,
  Ook ik denk het heel veel genoegen terug aan de drie ontzettend fijne dagen in Eernewoude. We hebben het heel fijn gehad en ontzettend veel geleerd. gr. Rita

  BeantwoordenVerwijderen