dinsdag 14 augustus 2012

Geen keukenprinses

Ik ben geen keukenprinses, ik kook en mijn gezin eet, maar ik ben niet echt fantasievol in de keuken, terwijl het best heel leuk kan zijn om uit je bol te gaan met lekkere hapjes,  maar mijn keuken is een droevige bedoening, ik heb 3 pitten en 1 kapotte oven.
Een tijd geleden schafte ik dus een neppert van een Flavor Wave aan bij Blokker op aanraden van een vriendin, heel leuk, maar hoe ga je met zo'n ding om.... gelukkig hebben we internet en actieve mensen die voor je uitvogelen hoe je daarmee om moet gaan en je dan ook nog ruimschoots voorzien van allerlei lekker recepten, zo kwam ik via Clubs waar ik van meerdere andere clubjes lid ben op een club met een heel actief beheerdersteam - De Flavorwave Turbo Club - ze hebben daar een topic over recepten waar geen foto bij is en dagen de leden uit om deze recepten uit te proberen en een foto te plaatsen van hoe het eruit ziet, gisteren kwam er een recept voorbij dat me aansprak - Franse tomatentaart met gruyère - eigenlijk had ik alle ingrediënten in huis, alleen niet precies de voorgeschreven, maar dat mocht de pret niet drukken, ik had zin in een eenvoudig experimentje.
Het recept vraagt om bladerdeeg - geraspte gruyère - trostomaten in plakjes van ca 1 cm - dijon mosterd- provencaalse kruiden. Ik had bladerdeeg, pittige geraspte oude kaas, trostomaatjes, gewone hollandse mosterd en italiaanse kruiden - dat komt toch erg in de buurt, niet?

Ik beboterde de springvorm en beklede die met 4 plakjes bladerdeeg, smeerde een laagje mosterd, legde een lekkere bodem geraspte kaas en daarop de plakjes tomaat, voegde peper en italiaanse kruiden toe, rolde het teveel aan bladerdeeg tot een randje en schoof de vorm 30 minuten in de voorverwarmde oven op 200 graden.
Ik plaatste de foto's vandaag op de club met het verhaal wat ik veranderd had en kijk eens hoe leuk mijn inzending beloond werd, ik verdiende een award!
Ik ben geen keukenprinses, ook niet zo'n schattig wezentje overigens, maar ik vind het wel heel leuk dat ik deze award heb gekregen.
En de taart.... die raad ik je zeker aan, hij is meer dan makkelijk en zalig om te eten, als bijgerecht, hij was hier in een mum van tijd helemaal op.
En zo'n gelukt experiment geeft ook geen-keukenprinsessen moed om eens extra te neuzen bij niet zo moeilijke recepten die de maaltijd net iets leuker maken.
Groetjes, Pauline


12 opmerkingen:

  1. Hihi, klinkt heerlijk, ga ik zeker even uitproberen!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Je eerste schreden als keukenprinses zijn gezet. Ga zo door.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Jij bent een Chef, je wist het alleen zelf nog niet!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Zo had je een heerlijke taart, van het even proberen.
    Leuk die award. Groetnis Annie

    BeantwoordenVerwijderen
  5. dat heet nou koken ;-) lekkere dingen maken met de dingen die je wel hebt. en dat wezentje, ach zoveel verschil je toch niet?
    lieve groet Anneke

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ziet er goed uit:-) en lijkt me lekker ook nog es:-)

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Ziet er erg lekker uit. Leuk dat het zo goed is gelukt. Groeten Jacqueline

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Het is maar goed dat ik je verhaal vroeg op de dag lees want ik krijg me er toch trek van. Ziet er superlekker uit :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Wat een lekker recept. Allemaal dingen erin die ik lekker vind :) Van het apparaat heb ik nog nooit gehoord, ik ga eens even googlen.
    Wat leuk dat je er een award voor kreeg! Op naar het volgende experiment!

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Oh, het water loopt mij in de mond, wat ziet dat er heerlijk uit, heb meteen het recept opgeschreven en ga het vast binnenkort maken

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Wat leuk zeg, wie weet ontdek je dat je minder ver van de keukenprinses af staat dan je dacht! Het ziet er goed uit, en klinkt lekker zoals je het beschrijft (jammer dat ik geen bladerdeeg in huis heb...)

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Hallo Vincent,
    Van Pauline heb ik toestemming om via haar blog contact met je te zoeken.
    Zij verwijst in haar bericht naar de Flavorwave Turbo club en ik ben één van de beheerster van deze club.
    Ik heb mezelf aan aangemeld bij jullie site, en nu ben ik e.e.a. aan het uitvogelen.
    zou je contact met me op willen nemen via penbrouw@hotmail.com
    Ik hoor graag verder van je. Loes

    BeantwoordenVerwijderen