zondag 30 september 2012

Een leuke week

Vorige week zaterdag hielp ik bij mijn vriendin Ymkje Koudstaal op haar open dag, een gezellige druk bezochte dag waar ik met nog iemand een workshopje bloemen vilten verzorgde (ik help vrijwel altijd op haar open dag, maar geef zelf geen cursussen) bij thuiskomst 's avonds checkte ik de mail nog even en werd ik blij verrast door een mailtje of ik de volgende dag thuis zou zijn, mijn quiltvriend Marcel met creatieve vrouw Daniëlle en heerlijke zoon (die van mij zijn alweer zo groot) waren in de buurt en vroegen zich af of ze welkom waren, natuurlijk waren ze dat en zo zaten we vorige week zondag met elkaar aan de koffie.
Ik werd ontzettend verwend met deze schattige pronkstukjes van gebakjes, gemaakt door Daniëlle
Het was een heel gezellig bezoekje, aansluitend hebben ik met mijn lief een heerlijke wandeling gemaakt onder indrukwekkend grijze wolken die gelukkig alle nattigheid boven hielden.

Dinsdag mochten we naar de tandarts met het hele gezin en mijn moeder, en na dit gebeuren zijn we naar mijn moeder gegaan om de 16e verjaardag van onze 3e DS  alvast te vieren. Mijn moeder was niet in de gelegenheid om zelf  naar ons toe te komen, dus schoven we bij haar aan. (Eh... wij wonen in het Friese land, maar hebben onze tandarts in Noord-Holland aangehouden vandaar....).
De volgende dag werd onze jongste 16 jaar, een vrolijke dag, ik kreeg een dikke knuffel, want vanaf nu is dat niet meer stom maar juist cool als je je moeder een knuffel geeft, vertelde hij me, goede tijden breken er voor mij dus aan!

Deze week attendeerde Jacqueline me op de Quilt- en borduurtentoonstelling van Veltrop, een handwerkwinkel uit Grootebroek die 20 jaar bestaat, in de Westerkerk te Enkhuizen. Zij ging op vrijdag met quiltvriendinnen, ik ging op zaterdag met quiltvriendinnen, zo liepen we elkaar jammer genoeg mis, helemaal omdat ze zaterdag ook nog bij mij in de buurt was, dat is elkaar dubbel mislopen.
Met twee fijne vriendinnen toog ik gisteren naar Enkhuizen, daar troffen wij een mooie kleine tentoonstelling en heel veel quilt/brei/borduurwinkelstands. Ik was gewaarschuwd dat het zaterdag wel eens heel erg druk zou kunnen zijn, maar dat viel heel erg mee, het was gezellig roezemoezig en er liepen leuke mensen, we pikten regelmatig iemand die alleen gekomen was op in een gesprek, wat is het toch leuk om met gelijkgestemden onder een dak te zijn, alle standhouders hadden tijd voor een praatje en dat leverde leuke gesprekken op.
Cordi in Groningen is een van onze favoriete quiltwinkels, het was een van de eerste stands en nog amper binnen viel ik als een blok voor een prachtige lap, ik liet hem dapper liggen, want ik wilde eerst zien wat er nog meer te koop zou zijn. Je snapt het al, er was meer dan genoeg aan verleiding te koop, maar die lap had mijn hart gestolen, zeker toen ik ook nog op de rand geattendeerd werd.
Bij Meeuw haalde ik de houten sleutel op om mijn knoppen van mijn heerlijke quiltstandaard beter aan te kunnen draaien (en weer los), als je een quiltraam of standaard van Meeuw hebt, kun je deze gratis ophalen bij de stand op elke beurs waar ze staan.
Een van mijn vriendinnen vertelde dat er bij haar een knop dolgedraaid was en zich nu behielp met een moer, ze kreeg zo een nieuwe knop, de service van Meeuw is echt fantastisch.
We kregen ook nog ergens een roze meetlint, dat is altijd welkom natuurlijk.
Ik kan terugkijken op een enige dag, ik ben weer helemaal bijgepraat (let wel: dat is iets anders dan uitgepraat!) en ik heb niet veel gekocht, dat was ook niet de bedoeling, maar heb wel intens genoten, wat kan een mens toch gelukkig zijn met vriendinnen en als dan alle leuke dingen zich zo samen pakken, dan realiseer ik me helemaal hoe ik het getroffen heb met al die lieve mensen om me heen.

Gisteren werd het gerenoveerde en "totaal veranderde" Zaailand in Leeuwarden geopend met een aantal feestelijkeheden, ik heb gelukkig het concert van The Kyteman Orchestra nog mee kunnen pikken. Ik heb ervan genoten, zalig om weer even een concert mee te maken, te staan tussen allemaal mensen die je niet kent, maar met wie het meteen gezellig is, de sfeer was ontzettend relaxt.
En nu ga ik met mijn lief naar de koopzondag, hij heeft nieuwe overhemdjes nodig, ik ben geen voorstander van koopzondagen, maar soms komt het heel handig uit!
Een prettige zondag!
Groetjes, Pauline

11 opmerkingen:

 1. Dat was een leuke week, en genoten van veel activiteiten.
  Groetnis Annie

  BeantwoordenVerwijderen
 2. zo, wat een heerlijk verhaal, en heb al even heerlijk op de site van je vriendin zitten sneupen.
  Maar jij hebt echt niet stil gezeten en erg leuke en gezellige dingen gedaan ( al valt de tandarts daar voor mij dan weer niet onder;)) Natuurlijk zijn we nooit "uitgepraat" maar fijn dat we weer goed op de hoogte zijn van de meeste dingen...;)
  en die knuffels... heerlijk! geniet er van, voor je het weet is het weer achterhaald...dus neem het er van.:-) (gefeliciteerd met DS)
  lieve groet Anneke

  BeantwoordenVerwijderen
 3. wat heb je weer een gezellig verhaal ervan gemaakt:))
  je heb genoten en dat is ook de bedoeling...mooie aankoop en die vilt gebakjes om op te eten ...ja verteerd slecht, weet ik maar zo leuk om te zien dan :))
  nog gefeliciteerd met je zoon...;)
  nog een fijne avond....

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Een leuke week en wat zijn dat leuke gebakjes Pauline!Maar uhhh, in friesland hebben we ook hele goeie tandartsen hoor!
  Fijne avond
  Oh zou het haast vergeten maar gefeliciteerd met de jarige job!!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een heerlijke week heb jij gehad! Gefeliciteerd met je zoon!
  Dat lapje wat je gekocht hebt, is echt super en de sleutel ziet er heel bijzonder en mooi uit! Ik hoop dat je er veel gemak van zult hebben.
  En wat een prachtige gebakjes heb je gekregen! Dat vind ik toch zo kunstig gemaakt!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een leuke bezigheden allemaal !
  Gefeliciteerd nog met je jongste zoon !
  Gebakjes met blauwe balletjes :o))

  Groetjes,
  Simone

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Vast gefeliciteerd. Je hebt een leuk verhaal geschreven over een hele leuke week

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat kun jij vertellen zeg. Het was net of ik even met je meeging op al je uitjes. Heerlijk! Mooie dingen heb je gekocht En gekregen. Super :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een gezellig verslag Pauline! Een goed besteed weekend.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat een leuke gezellige week heb je gehad! Nog gefeliciteerd met je zoon? En nu in de lappenmand? Jammer dat je er niet was dinsdag en beterschap!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Tja Friesland is ook vlakbij Groningen, dus als ik de volgende keer weer eens in Friesland ben kom ik voor een bakje jouw kant op. Wat een fantastisch schitterende prachtige lap. IK heb er geen woorden voor. Zo mooi. De kleuren en het motief en de rand. Super!!!!!! En dan te bedenken dat iemand dat heeft zitten ontwerpen. Nog gefeliciteerd! Groetjes Merel

  BeantwoordenVerwijderen