zaterdag 8 september 2012

Zomertochtje

Vandaag besloot ik een zomers tochtje met missie te maken, dus de banden opgepompt en opgestapt, richting Dokkum, ik had een verjaarscadeautje voor mijn moeder nodig en nog iets handwerkerigs voor een ander cadeautje en gisteren las ik op de blog van Mevrouw Zondagsteek dat Jellie Jonker haar atelier De Quiltkoffer had verplaatst naar Dokkum en dat zij open dagen hield, ik laat me geen twee keer uitnodigen, zeker niet als het zulk heerlijk fietsweer is.

Het atelier ziet er heel gezellig en uitnodigend uit, een prachtige grote tafel siert de ruimte, mooie kasten met smaakvolle planken stoffen en heerlijke hebbedingen aan knoopjes, bandjes, klosjes en nog veel meer staan in de ruimte.
Jellie benadrukte dat het een atelier zal zijn en niet een winkel, ze zal haar webwinkel vanuit dit pand runnen en cursussen geven in de ruimte die ze tot haar beschikking heeft, wel is het mogelijk om een afspraak te maken om langs te komen. Altijd fijn te weten dat we weer een leuk adresje in de buurt hebben.
De thee smaakte goed na mijn fietstocht, ik had de toeristische route genomen, en ik kreeg er een heerlijke plak citroencake bij gepresenteerd, er stond overigens een hele tafel vol lekkers waar ik uit mocht kiezen. Er zat een gezellige groep dames buiten en ik ben gezellig aangeschoven, gezellig gepraat en in de zon zitten genieten.
Jellie, hartelijk dank voor je gastvrije ontvangst én de hobbs die je voor me had, nu kan ik weer verder, en ik wens je heel veel succes op de nieuwe locatie.

Daarna ben ik doorgegaan naar mijn volgende adresje, het was druk in Dokkum er was feest in de stad, dit heb ik echter links laten liggen, want ik had een missie, gelukkig is deze geslaagd en heb ik morgen 5 meter aïda borduurband voor mijn moeder zodat ze nieuwe kastrandjes kan gaan borduren. Dat is niet hét cadeau dat ze van ons krijgt hoor, maar het is een kleinigheidje erbij, ze krijgt tot haar grote vreugde een boekenkast naar eigen keuze  om al haar geliefde boeken in te plaatsen, haar oude is moest het veld ruimen toen mijn vader ziek en bedlegerig werd en een bed in de kamer moest hebben, de kast was al jaren in gebruik en had de nodige verhuizingen doorstaan, maar ook een kast krijgt een punt dat hij de geest geeft, nu is er plaats voor een nieuwe kast en met dat idee deden we haar een enorm plezier.

Hoewel ik steeds geroepen heb dat ik niets nieuws begin, kon ik het niet laten om me op te geven voor een volgende bloghop U R Priseless, de uitdaging is je te buiten te gaan aan het maken van een portemonneetje met een beugeltje met gaatjes, en dat heb ik nog nooit gedaan, een patroon en uitleg hoort erbij en er is ook de nodige support voor als ik het niet zou snappen. Heb je interesse, je kunt je nog opgeven, even klikken op de link aan de zijkant. Voor de rest zal ik braaf doorgaan met afmaken van liggende projecten, op mijn erewoord!
Groetjes, Pauline

11 opmerkingen:

 1. Dat is een gezellig dagje geweest. Ik ben bijna bezweken voor het beursje maar hebt teveel andere swaps.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een heerlijke dag. Fietsen in het zonnetje, theedrinken met geestverwanten en ook nog hobbs en aidaband gescoord!
  Je nieuwe bloghop ziet er héél interessant uit, maar ik ben toch maar zo verstandig om me niet op te geven.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Je heb echt een mooie zonnige dag gehad voor je uitstapje,en alvast gefeliciteerd met je moeders verjaardag morgen?
  Goed weekend verder ...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heej, dan was jij er vanmiddag, want wij waren vanochtend en hebben je helaas niet getroffen!!Leuk plekje heeft ze daar hé?! Fijn weekend

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Jij ook al zo'n leuke dag, mooi verslag heb je er van gemaakt.
  Groetnis Annie

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dat was dus een hele geslaagde missie! Succes met je nieuwe bloghop!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Dat klinkt als een heerlijk uitje! Ik ga eens even kijken bij die bloghop, klinkt wel interessant...

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Gezellig zulke adresjes in je buurt ( de Quiltkoffer vooral :o)
  En alvast Gefeliciteerd met je moeders verjaardag !
  Groetjes,
  Simone

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Leuk dat je van die adresjes op fietsafstand hebt, vooral als het mooi fietsweer is, groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 10. heb je niet getroffen bij Jellie, maar ze heeft er idd een leuke stek.Mooi de ruimte...en ze hadden heerlijke koffie met andere heerlijkheden. heb bij Jellie ook een beurskbipje zien liggen volgens mij, maar daar durf ik met niet aan te wagen. maar het gaat jou wel lukken, daar heb ik alle vertrouwen in. succes.
  en gefeliciteerd met je moeders verjaardag, groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat een leuk blog heb je en gezellige verhaaltjes. Ik ben volger geworden en heb me ook aangemeld voor de blog-hop van het portemonnetje. Voor mij de eerste keer dat ik zoiets doe......

  BeantwoordenVerwijderen