donderdag 18 april 2013

Bloggersquilt Donderdag blok 15

De uitvoering van mijn blok hebben jullie al kunnen zien op Jacqueline's blog , heel soms help ik om een blokpatroon op de juiste maat te krijgen, het is niet zo dat ik de patronen eerder ontvang dan jullie. Toen ik Baukjes blokje op maat maakte zakte de moed me in de schoenen, ik zag er tegenop om dit te gaan appliceren, dus koos ik gemakzuchtig voor een stitchery, en maakte hem meteen. Jacqueline vroeg of ze het blok mocht tonen voor als er meer mensen mijn reactie zouden vertonen, vandaar dat er een foto van mij bij haar blogje stond vorige week.
Toen ik de keuze toelichting van Baukje nog eens las, schaamde ik me eigenlijk een beetje:

"Ik vind het leuk om ook een blok in te leveren. Omdat ik in Frankrijk woon leek het me leuk om iets
 Frans te doen. Het wordt een applicatie blok met Franse lelies, omdat ik graag appliceer."

Baukje heeft het duidelijk als applicatie blok bedoeld en ik heb geprobeerd mijn snor te drukken, ai! ik sta er weer gekleurd op *Ü* dus ben ik in de herkansing gegaan  met een tip van Annelies in de reactie op de presentatie van het bloggersblok van vorige week, reverse appliqué kan ook.
Maar dat dat moeilijker is dan ingeschat blijkt uit deze misser
dat puntje boven in het midden is zo lelijk, hier ga ik eerst nog eens even over nadenken, misschien ga ik hem toch nog appliceren, misschien laat ik het er ook bij, ik ben met dit blok nog even in het 'dub-stadium'.
Hier is een overzicht van de eerste 15 blokken

Op Conny 's blog las ik over problemen met het uitprinten van dit blok, we hebben heen en weer gemaild over een eventuele oplossing zoals printen op 'ware grootte' of 'non scale', Conny ontdekte dat het haar wel lukte als ze: "Daarop heb ik het bestand als afbeelding opgeslagen, daarna de afbeelding gekopieerd en in Word gezet en toen lukte het me om hem op 15 x15 geprint te krijgen". Wellicht hebben meer mensen iets aan deze tip.

Jacqueline heeft ongetwijfeld blok 16 klaarstaan, ik kan weer aan de slag, heerlijk! Fijne donderdag!10 opmerkingen:

 1. Pauline,
  your work looks so great.
  Grit

  BeantwoordenVerwijderen
 2. heb ooit die reverse applicatie gedaan op een curssus en het is knap moeilijk,

  BeantwoordenVerwijderen
 3. wel leuk die reverse applicatie, maar lijkt me ook nog niet zo gemakkelijk. Succes met dubben. Je stitchery versie vind ik in elk geval niet misstaan in het geheel.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Het is toch ook wel erg mooi in stitchery. maar die rode op neefjes blog vond ik echt prachtig!!! Dus gewoon doorzetten met appliqueren!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Je blokken zijn erg. Maar die met stitcherie valt een beetje weg. Dus toch maar appliceren?

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Erg mooi hoor, franse lelie altijd zo statig!
  Maar apliceren lijkt me mooier, succes!
  Tineke

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Het is een mooi blok heb ik vanochtend gezien, maar nu ik ze zo allemaal bijelkaar zie, ben ik het eigenlijk wel een beetje eens met Anita.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Inmiddels heb ik het blok in navolging van jou ook geappliceerd, werd me iets te priegelig om zo fijntjes te appliceren.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Nou, ik denk er ook over om een stichery te gaan maken. Het hartje was te doen, maar dit gaat mijn kunnen te boven...( al was ik vol goede moed, dat weet je...)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik vind de stitchery helemaal niet uit de toon vallen. Ik vind het een hele mooie oplossing. De reverse applique is ook mooi. Ik krijg leuke associaties als ik aan die techniek denk ;)

  BeantwoordenVerwijderen