donderdag 10 oktober 2013

Bloggersquilt Donderdag - blok 40

Al veertig weken Bloggersquilt! Mijn lieve vriendin Gina is vandaag aan de beurt met haar bijdrage aan onze Bloggersquilt, ze heeft een bijzonder creatieve geest en komt altijd origineel uit de hoek met het uitwerken van haar ideeën, daarnaast is ze een fantastische tassenmaakster en vertaalt ze ook regelmatig een brei- of haakpatroon van anderen naast het maken van haar eigen ontwerpen, Gina geeft een geheel eigen draai aan het leven, ik voel  me rijk met haar in mijn vriendinnenkring. Gina heeft gekozen voor een "Japans" blok:
"Het heet pruimenbloesem en ik vind het een prachtig blok. Een oud blok dat toch heel modern lijkt.
Omdat bloemen mijn passie zijn naast het handwerken en de pruimenbloesem elk jaar mijn tuin omtoverde tot een paradijsje, is dit mijn blok geworden.
Veel plezier verder met je bloggersquilt en ik hoop dat dit blok erin komt, al is het appliqué"
Dit is mijn uitvoering van het veertigste blok, een mooie combinatie van applicatie en stitchery
 
Al veertig weken Bloggersquilt, iedere week een feestje, dankzij lieve mede-quiltende bloggers, en daar zijn er velen van, Jacqueline is inmiddels bezig met het uitleggen en vastzetten van de blokken, als zij een quilt van enig formaat wil krijgen, heeft ze bijna 100 blokken nodig, die heeft zij nog lang niet bij elkaar, het zou leuk zijn als jullie het Bloggersquilt project onder de aandacht van jullie volgers en lezers willen brengen, ik hoop dat dat er voor zorgt dat we het Bloggersquilt 2013 project door kunnen trekken naar 2014!

Veertig blokken vraagt om een update!

Veertig patronen, waarvan ik van 3 dubbel heb gemaakt, de Winding Ways (2 verschillende patronen), Josephine (2 verschillende kleurindeling) en de Franse lelie (1 maal gestitcht en 1 maal geappliqueert), en als je nu denkt "ik zie twee Churn Dashes", dat klopt, het kan voorkomen dat twee quiltsters hetzelfde blok mooi vinden. Mijn blokken aantal is dus 43 blokken, nog lang niet genoeg om mijn bed te bedekken, mijn muur te sieren, zelfs te krap om op de bank onder te kruipen! Dus zegt het voort, zegt het voort, roep je medebloggende quiltsters op om een blokje bij te dragen aan dit leuke project! Alvast bedankt!
Bekijk mijn blokken op je gemak in mijn Picasa album of op mijn facebook fotoalbum (Pauline Bleeksma - als we nog geen vrienden zijn).
Ik verdwijn weer naar het blog van Jacqueline, het blok van deze week ophalen en bedenken hoe ik dat aan zal pakken.


Ik deed ook mee aan een speldenkussen wedstrijdje bij een internetclubje op Clubs, Praatjes en Draadjes, ik wilde altijd al eens zo'n speldenkussentje met van die getrokken draadjes maken en een stapeltje daarvan is helemaal leuk en dit was mijn kans, ik heb gekozen voor herfstkleurtjes met een kleine herfsttoevoeging uit een hobby die ik alweer een tijd geleden met veel plezier deed, ook hier heb ik voor de liefhebber een Picasa albumpje voor. Maar goed, mijn speldenkussen:
Ik ben derde geworden met dit speldenkussen, het staat vrolijk te zijn op mijn werktafel, deze torent overal bovenuit, erg handig!


Ik wil nog iets onder jullie aandacht brengen, op 14 december as wordt er een Tweedehands Handwerkmarkt georganiseerd voor de Het Glazen Huis Actie die in december in Leeuwarden wordt gehouden.
Voor deze actie zijn handwerkartikelen nodig, dus als je aan het opruimen gaat en je hebt aangebroken bolletjes wol, bolletjes die je over hebt, borduurgaren, lappen stof waar je iets van wilde maken maar hier toch niet meer aan toekomt, borduurpakketten waar je ooit voor viel maar die je niet gaat maken, DMC of ander borduurgaren, bakjes, naaidoosjes, knopen en knopendozen, kantjes, bandjes, lintjes, spinnewielen, schapenwol in iedere vorm, vilt, quilt benodigdheden, spullen die je van je moeder/oma/tante die niet jouw smaak zijn, weefgetouwen groot en klein, kortom alles dat ook maar enigszins handwerkgerelateerd is en jij graag kwijt wil, kan deze actie gebruiken. Inleveren kan  bij buurtcentrum Kiehool Schoolstraat 102 in Burgum op werkdagen van 9.00 - 21.00uur. Het zou fijn zijn als jullie bijdragen hebben voor deze sympathieke actie, en natuurlijk zijn jullie ook van harte uitgenodigd om de markt te bezoeken.
Ik hoop dat je een tablet hebt of een moderne telefoon, dan kun je mijn plaatje van de flyer vergroten.

Ik wens je een fijne donderdag, alvast een fijn weekend!11 opmerkingen:

 1. Wat een mooi blok en leuk dat het een blok van Gina is. Leuke overzichtsfoto. Ik vind het wel knap hoe jij van een beperkt kleurenpalet toch een interessant geheel weet te maken. En leuk speldenkussen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik vind dit een heel mooi blok. Al die blokken bij elkar staan prachtig. Leuk speldenkussen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Geweldig blok, mooi uitgevoerd! Je speldenkussen is een beeldje!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. tsjonge wat laat je weer veel moois zien Pauline. Je blauw witte bloggersquilt wordt schitterend. Dat speldenkussen is erg leuk, een beetje grappig ook met dat popje er bovenop. Leuk initiatief van die tweedehands handwerkmarkt. Ik zal eens zien of ik nog spullen over heb.

  BeantwoordenVerwijderen

 5. PRACHTIG!!!!......kan niet anders zeggen.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Echt weer heel mooi Pauline en je houdt ons lekker bezig met nieuwe blokken verzinnen, bloghoppen en 2de handsmarkten

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Je hebt er weer iets moois van gemaakt. Je speldenkussen vindt ik helemaal top. Dat is echt iets heel bijzonders. Groetjes Frederika

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Leuk die bloggersquilt, ik wil misschien ook wel voor een blok zorgen, eerst eens nadenken...
  Gelukwensen met je derde plaats voor jou speldenkussen, ziet er erg leuk uit.
  Bedankt voor je reactie op mijn blog.
  Groetjes,
  Natascha

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een geweldig blok is dit en je hebt het ook heel mooi gemaakt. De kleuren zijn er perfect voor en het borduurwerk is een mooie toevoeging. Ik zal ook een blok opsturen, dat had ik je beloofd en belofte maakt schuld ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat een mooi blokje Pauline, ik was er meteen verliefd op. Ik heb hem opgeslagen, komt ooit eens in de Dear Jane, want daarvan vind ik niet alle blokjes mooi!
  Liefs Babette.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Schitterend! Wat is dat een mooi spelden kussen. En je bloggersquilt, dat begint al heel wat te worden. Bedankt voor het overzicht, daar ben ik gek op. Ik ben bezig met wat achterstallige e-mails... Toen kwam ik deze blogpost ook tegen. Vandaar de late reactie. :D

  BeantwoordenVerwijderen