donderdag 31 oktober 2013

Bloggersquilt Donderdag - blok 43

"ik heb gekozen voor een applicatie blokje want dat vind ik zo erg mooi. Thema bloemen omdat ik daar gek van ben.
Ik vond deze mooie in EQ7 en hopenlijk is die te doen voor een blok van 15 x 15, anders hoor ik het wel en zoek een andere."
Dat zegt Carin over het blok van deze week, haar keuze, toen ik het blok bij Jacqueline zag moest ik meteen 'Country Style' denken, ik hoorde bij wijze Dolly Parton of Tammy Wynette al zingen (en dat vind ik geen straf) ik besloot iets anders te doen dan normaal (needle turnen) een voegde met dit blok een 'raw edge applique' blok toe aan de groeiende stapel blokken, dus met vliesofix en dmc in bijpassende kleuren heb ik lekker zitten prikken, ook heel ontspannend, echt een vakantiewerkje.
Carin vertelde vorige week op haar blog dat ze begonnen was aan een van de fantastische muizenpatronen van Alan Dart, dat is geen simpel klusje maar het effect is werkelijk enig! 
Ik kan je een uitstapje naar de site van harte aanbevelen, je vindt er niet alleen muizen, maar ook enige andere patronen en houd natuurlijk Carin haar blog in de gaten, het is leuk om te horen hoe zij het breien van zo'n schattig figuurtje ervaart. Carin heeft uit de kerst serie een patroontje gekozen, zo schattig!

Vandaag is een lieve niet-bloggende vriendin jarig, zij werkt met een groep dames aan quilts voor het goede doel, ieder jaar maken we onze Clubs-groep Praatjes en Draadjes een aantal blokken in een gewenst thema, dit jaar is het thema hartjes in rood en blauw op een lichte achtergrond, de techniek is deze keer vrij. Ik besloot om een ander hartje te gebruiken, eentje met wat  meer uitdaging voor mij, meer ronding, een boller hartje dus. Het aantal dat er gemaakt wordt geheel aan de maker, ik heb deze gemaakt 
 Het leek me leuk om ze voor haar verjaardag klaar te hebben, een extra cadeautje buiten de verjaardagslijst die we daar ook hebben.
Ik ga het volgende blok ophalen bij Jacqueline.

Het bezoekje dinsdag aan Maaike en mijn geboortedorp was een feestje, we troffen een zonnige periode om even een klein rondje te lopen, grappig hoe wat vroeger groot leek later veel kleiner blijkt, en ook al was ik 17 toen ik het dorp verliet, vandaag leek het allemaal kleiner dan ik het me herinner.
Ik heb heerlijk bij Maaike aan de koffie gezeten, ze pikte het appliceren snel op, als je wilt zien hoe goed het gaat, raad ik je aan om even te gaan kijken op Maaikes blog om te zien hoe goed het gaat.

Gisteren maakte ik een uitstapje naar Museum Pakhuis Koophandel 't Andere Museum van Oldtimers tot kant, de tentoonstelling Merklap verhalen, net op het nippertje, want vandaag is de laatste dag. Ik heb ontzettend genoten en ben blij dat ik gegaan ben, wat worden er toch een mooie handwerken gemaakt. En wat een leuk onverwacht museum, zo'n museum verwacht je op een buitenlands uitstapje, werkelijk een verrassende collectie.
Ik loop hier zeker nog eens binnen.

Dan wil ik jullie ook nogmaals attenderen op de 2e hands Handwerkmarkt die georganiseerd wordt door twee lieve vriendinnen van mij, hier is een stukje uit een nieuwsbrief die rondgestuurd is:

"Lieve allemaal
Graag wil ik deze nieuwsbrief beginnen met nogmaals een oproepje te doen voor de 2e Hands -handwerkmarkt die op 14 december in buurtcentrum Kiehool te Burgum wordt gehouden.
Het idee is om zoveel mogelijk overgebleven, niet gebruikte handwerkmaterialen te verzamelen en deze te verkopen. De opbrengst gaat in zijn geheel naar het goede doel van het Glazen Huis in Leeuwarden (Serious Request).
Er zijn al veel voorbereidingen getroffen om deze markt op te starten. Er is een berichtje in de krant geweest, een oproepje op de radio gedaan , flyers rondgedeeld etc. Het materiaal kan naar Kiehool gebracht worden of naar Ymswolatelier in de Westereen. Er komt ook van alles al binnen. Geweldig!
Maar…..om de markt echt een klapper te laten worden, moeten we verder!
Er is nu een facebook pagina “2e hands handwerkmarkt”in de lucht (https://www.facebook.com/2dehandshandwerkmarkt). Deze graag zoveel als mogelijk delen! Verder worden de inzamelpunten nog meer verdeeld over de regio. Zo zijn er in Kollum 2 vrijwilligers die daar een inzamelpunt gaan opstarten.
Zijn er nog meer gegadigden onder jullie die daar aan willen werken? Je kunt dat melden bij mij via de mail of tel. 0511 444999. Dan kunnen we even overleggen i.v.m. flyers, adverteren etc. We hebben niet veel tijd meer, dus graag deze week even reageren!"


Misschien heb jij, of iemand in je omgeving nog een zak/doos/bak handwerkspullen staan die jezelf niet meer interessant, maar wat voor een ander een ware schat zal blijken, schroom niet om afstand te doen en mee te helpen dit evenement voor het goede doel tot een succes te maken. Deel de facebook link zodat we zoveel mogelijk handwerksters bereiken, alvast hartelijk dank voor je medewerking!

 Ik wens je en prettige donderdag, wens je een gezellig weekend toe, tot maandag of tot de volgende keer. 

7 opmerkingen:

 1. wat een leuk blok heb je er weer van gemaakt. Wat heerlijk dat je uitstapjes zo geslaagd waren.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een mooi blok is dit geworden, zo mooi met die kleuren, een favoriet hoor . En die muizen, wat zijn die leuk, ik ga gauw even snuffelen op de site en bij Carin. Bedankt voor de links .

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Pauline,ik heb de link meteen gedeeld op mijn FB.En zal van het weekend ook opzoek in mijn kasten.
  Maaike

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een enorm leuk blok. Ik heb hem vorige week vast door de terugreis gemist bij Jaqueline. Je hebt het maar druk met leuke dingen.
  Leuk om het allemaal te lezen.
  Lieve groet Frederika

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Je hebt een mooi blok gemaakt Pauline!
  Je blog was gezellig om te lezen.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een gezellig blogje weer! en wat een prachtig blok! En schitterende hartjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een mooi blok! Het festonneerwerk ziet er geweldig uit (ik ben jaloers want netjes festonneren kan ik nog steeds niet).
  Wat leuk die voorbereidingen voor de markt. Goed initiatief. Jammer dat het voor mij zo ver weg is.

  BeantwoordenVerwijderen