maandag 21 oktober 2013

Sweet Hearts 2013

Zoete Hartjes 288 - 294
Ik nader de grens van weer een honderttal, het heeft toch iets bijzonders, na dit honderdtal start het grote aftellen, dat vind ik wel heel bijzonder, de rijen gaan steeds sneller want ze worden korter, ik denk dat ik het einde wel ga halen.

Vorige week donderdag hadden we bee, twee nieuwe leden Jellie en Dineke, pittige dames die al wat moois op hun naam hebben staan, de ene dame had al haar projecten gefotografeerd en in een boek geplakt, een mooi voorbeeld van haar kunnen, maar ook meteen een volledig plaatje van hoe haar werk tot zijn recht kwam in haar huis. Het werkstuk dat Jellie nu onder handen had is een restverwerkingsproject met adembenemende kleuren voor wie van uitgesproken kleuren houdt (ik dus!)
Dineke, andere dame, had een prachtig 'picknick'kleed bij zich, het was nog niet als zodanig gebruikt, het sierde een bed bij haar thuis, en terecht, je moet er niet aan denken dat de quilt onder de etensvlekken komt, er overheen gerollebold wordt en met grasvlekken de wasmachine in moet.
Klaske laat haar mandjes en hartjes zo liggen om de mooie Picknickmand even op te houden voor de foto en daar liggen ze dan in een frommeltje de mooie mandjes en hartjes
Koffie en heerlijke door Ada gebakken cake, vanwege haar aanstaande verjaardag, werden bijna vergeten er was ook zoveel te zien en te bewonderen

Ada was bezig aan de GIJSquilt, een echte stoere jongens quilt, in mooie tinten blauw met lekkere felgekleurde letters
Marjan showde haar Christmas Wish, volgens Tineke had ze dat al eens gedaan, maar beter twee keer dan deze schoonheid te moeten missen
Nu is Marjan, inmiddels helemaal verslingerd aan het stitchen aan een kersthart bezig, naast haar werkt Tineke aan een andere stitchery, het is niet geheim wat ze doet ook al lijkt het hier alsof ze haar handen er op houdt en helemaal op het randje van de foto zie je een hand van Ruke, zij was met haar zonnetjes bezig voor een tafelkleed naar Klaske's ontwerp
Willie is veelzijdig en had deze keer een kantkloswerkstuk bij zich
 Corry had haar hexagonnetjes meegenomen, een heerlijk werkje waarbij je lekker kunt praten en naaien of rijgen tegelijk
Klazien was er ook, maar ik heb geen foto van wat zij onder handen had, kwam het misschien uit dit koffertje?
Zelf had ik het patroontje van de bloggersquilt vers uit de printer laten rollen en ik was aan het malletjes en lapjes knippen, voor het resultaat kun je donderdag komen kijken.

Ik ben vrijdag naar Veldhoven geweest, heel gezellig met Gini, Karin en Frederika (enig om je in het echt te ontmoeten). De tentoonstelling was fantastisch, we hebben erg genoten. De buit was deze keer project gericht, quiltgaren voor de sterren van mijn Sterrenquilt en quiltnaaldjes in verschillende maten.
Ik hoorde de quiltwinkeleigenaren klagen over teruglopende bezoekersaantallen, een minder bestedingspatroon en de blijvende hoge standkosten, het is te  hopen dat de recessie niet de nekslag wordt voor deze fantastische tentoonstelling met vele extra's zoals workshops, lezingen en een walhalla aan quiltwinkels uit binnen- en buitenland bijeen.
Het maken van tentoonstellingsfoto's heb ik aan mijn vriendinnen over gelaten, ik had mijn toestel in de tas, maar het is er niet uit geweest, ik heb volop genoten van de quiltpracht die er hing en zalig gesnuffeld in de vele aanwezige binnen- en buitenlandse quiltwinkels. Op andere blogs en op FB zul je genoeg tegenkomen.

Ik wens je een prettige week, misschien tot Bloggersquilt Donderdag, maak er wat moois van!

9 opmerkingen:

 1. Wat een verhaal, je hartjes zijn weer prachtig! Mijn complimenten voor de leden van je bee, wat een mooie dingen worden er gemaakt! Mooi garen heb je gekocht voor je sterren! Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat gezellig je show en tell Quilt vriendinnen Bee :o))
  Ik lees dat je in Veldhoven ook zo genoten hebt !
  Groetjes,
  Simone

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Weer prachtige hartjes op Maandag van jou, zo trouw
  Mooi verslag weer leuk om te lezen
  Groetnis Annie

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooie hartjes weer en en gezellig verhaal over de Bee en de tentoonstelling.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een hoop moois om van te smullen bij jullie op de bee. Heerlijk om te zien.
  je hartjes zijn erg leuk, Pauline.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat leuk dat je al die werkstukken laat zien. En ook nog even Veldhoven meegenomen. Dank voor alle mooie foto's.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Gezellig verslag Pauline en wat zijn je hartjes toch mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Veldhoven was geweldig he? Wat hebben we weer een mooie dingen gezien. Ik heb een supergezellige dag gehad.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Leuk. En ja ik dacht echt dat het kerstquiltje op de bee langs was geweest..maar dan is het de top geweest misschien.?
  Hij is er niet minder mooi om.

  BeantwoordenVerwijderen