donderdag 19 december 2013

Bloggersquilt Donderdag - blok 50

Vandaag hebben we een heel speciaal blok, het is nummer 50 en een mysterie blok, want toen het maanden geleden ingestuurd is, is de begeleidende mail kwijtgeraakt vertelde Jacqueline, ze heeft het blok wel gemaakt in de hoop dat de inzendster het zou zien en alsnog haar uitleg van de keuze voor dit blok en de link naar haar blog te geven, ze heeft zich nog niet gemeld, jammer... maar niet getreurd, ik heb het blok gewoon gemaakt, hoewel ik geen liefhebber ben van paper piecen is het een te leuk blok om voorbij te laten gaan.
 De keuze van de stof is deze keer symbolisch, vliegende ganzen en een winterse nacht vol sterren, de ganzen vliegen op dit moment naar het zuiden, de nachten worden kouder en het vriest zo nu en dan al een beetje.
Enige tijd geleden liep ik met Joke door Groningen, we hadden boodschapjes gedaan bij Cordi, boven ons hoofd hoorden we ganzen gakken, ik vertelde dat ik dat zo'n bijzonder geluid vind, Joke merkte op dat het geluid dan wel bijzonder was, maar dat zij echt blij werd als de ganzen de andere kant op zouden vliegen. Dat deed me meteen denken aan het Flying Geese blok van Frederika die ik verkeerd om liet vliegen, deze keer heb ik goed opgelet en vliegen de ganzen netjes de bedoelde kant op.
 Beide blokken naast elkaar
En daarna naar Màrkante Quiltfroulju om een ochtendje gezellig te beeën!
Ik wens je een prettige donderdag, alvast een heerlijk weekend en tot maandag als ik een van de laatste Sweet Hearts maandagen show.

19 januari 2014: het mysterie is opgelost!!! 
Annemieke herkende al bloglezend haar blok en stuurde Jacqueline een mailtje, het was haar inzending.
gelukkig had ze ook de mail wisseling nog:
de allereerste quiltwinkel waar ik ooit kwam heette Flying Geese (ik denk in 1990) dat was toen in Hoofddorp maar dat winkeltje is jammer genoeg alweer lang verdwenen.
daar leerde ik dat veel quiltblokken een naam hadden. Net zoals de naam van de winkel. Tot dan kende ik alleen het Logcabin blok (1982 uit een ariadne). Het Flying geese patroon is altijd een van mijn Favorieten gebleven en toen ik deze, "Flying geese in het rond" tegenkwam heb ik hem gelijk gemaakt.
hij zit alleen nog nergens in.....

11 opmerkingen:

 1. Dat zal inderdaad aardig bewerkelijk zijn geweest, maar wat een mooi blok zeg!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik vind het een heel mooi blok geworden. Past goed bij de tijd van het jaar.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ze zijn alletwee erg leuk-

  Groetjes Frederika

  BeantwoordenVerwijderen
 4. dit blijft ook een leuk blok..beiden zijn ze weer goed gelukt Pauline..
  de bee was weer gezellig en was ook weer snel voorbij:)
  tot weer.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Een mooi blok, met een mooi verhaal :) Toch is mijn favoriete blok het linker, dus met de gansjes naar ons toe, een teken dat de winter voorbij is!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Mooi deze gansjes tegen de sterrenhemel. Het heeft wel wat hoewel ik ook een fan van het voorjaar ben. Maar als je zo'n heldere sterrenhemel hebt in de winter, dan is het mooi weer, dus dan is het wel oké. ;)

  BeantwoordenVerwijderen