donderdag 22 mei 2014

Bloggersquilt Donderdag - blok 72 - de laatste!

En zo zijn we bij het einde van de Bloggersquilt blokken aangekomen, tenminste van de blokken op zich.
Blok 72 is van Jacqueline zelf:

"Tja en dan is het zomaar klaar,
 het laatste plekje is voor een blok dat van mezelf is, maar ook niet helemaal. 
het is gemaakt van stukjes stof gekregen van verschillende quiltvriendinnen. een blokje met hele diepe gevoelens, net zoals deze quilt er 1 is geworden met hele warme gevoelens, bijna 1,5 jaar heb ik iedere week een blokje geplaatst, van bekende bloggers en minder bekende bloggers.
wat een feest, en wat een leuke reakties heb ik gekregen van iedereen."
Ik vond het huisje een beetje groot en ging voor een kleinere uitvoering, een beetje als de Huisje per dag, alleen waren die 7,5cm en de mijne zijn 6 cm zodat er ook nog een sashing binnen de 15cm viel, dit is mijn uitvoering van de keuze van Jacqueline:
Omdat gisteren mijn strijkbout het heugelijk feit van het laatste blok mee wilde vieren en besloot om dit te doen met draadbreuk en een vonken regen is het blok nog niet gestreken.

Omdat ik regelmatig een blokje op maat heb gemaakt voor Jacqueline, had ik ook een blok van een kopje op maat gemaakt, in de veronderstelling dat dit een inzending was van een dan de deelnemers, ik heb het patroontje voor mijzelf bewerkt zodat het vier kleine kopjes werden, toen Jacqueline meldde dat haar huisje blok het laatste was, vroeg ik van wie dat kopje dan was, dit bleek een eerdere keuze van haar te zijn, maar toen ze het huisje tegenkwam vond ze dat een leukere keuze. Ik stop mijn kopjes blok er gewoon bij, want ik vind hem leuk, dus een extra blokje voor mijn quilt:
Grappig toch?
Nu kan het grote in elkaar zet festijn beginnen, eerst maar eens uitzoeken hoe ik de blokken ga verdelen, ik heb al een mooie lap gekocht bij Joke's Stoffencarroussel om de blokken  mee aan elkaar te maken, deze gaat het worden:
hoe... tja, ik dacht dat ik het wist, maar ik hinkel en huppel nog en weer op diverse uitvoeringsgedachten, dat houdt ongetwijfeld de geest soepel.
Ik hoop dat ik nu  niet in een gat ga vallen, want volgende week staat er niet weer een blok voor me klaar, maar moet ik zelf aan de gang, het zal een hele uitdaging worden om zo bij de les te blijven en voortgang te boeken.
Ik dank iedereen die complimentjes, opbouwende kritiek en aanmoedigingen heeft geschreven gedurende dit Bloggersquilt avontuur heel hartelijk, het was steeds een feestje om de reacties op mijn postjes te lezen.

10 opmerkingen:

 1. Wat een heerlijke uitvoeringen van je blokjes, de gedachte bij het kopje was dat ik heel wat koffie gedronken heb bij het maken van de blokjes, dus wilde ik afsluiten met een virtuele bakkie met alle deelnemers. Leuk dat jij hem gemaakt hebt! Lieve pauline bedankt voor je hulp bij het op maat maken van sommige blokken en je gezellige blogjes iedere week. Ik ben benieuwd naar het vervolg. Ik neem de bloggersquilt mee volgende week op quiltweekend, gezellig!!! Dikke knuffel

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oh het is haast jammer dat het voorbij is, ik vond het erg leuk je blokken mee te kijken. Intussen ben ik ook wel benieuwd naar een overzichtje...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Je kopjes verdienen ook een mooi plekje in het quilt. Dat gaat een fantastich quilt worden.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Jij bedankt voor alle prachtige blokken met uitleg die je liet zien, soms zelfs in meerdere uitvoeringen! Ik ben niet bang dat je in een gat valt, want je moet de blokken nog aan elkaar zetten, daar willen we ook graag van meegenieten!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. je hebt je kranig gehouden met je blokjes. en trouw als je bent, ons keurig op de hoogte gehouden. topper!
  maar je hebt vast nog vele leuke dingen wat je met ons kan/wil delen...
  lieve groet

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Het was een mooi project en jij hebt het tot het eind volgehouden Pauline. Ik heb in het begin een stel blokjes gebruikt voor mijn grote blauw-witte quilt. Als blauwliefhebber spreken mij jouw kleuren ook erg aan. Die kopjes zijn erg grappig zo met zijn vieren, net een tafeltje waar de quiltsters net zijn weggegaan met achterlating van hun theekopjes.....

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ben heel benieuwd wat je ervan gaat maken Pauline !

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Mooi wat klein de huisjes, knap hoor.
  Zie naar je eind resultaat uit, echt benieuwd
  Groetnis Annie

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat leuk zijn die kopjes en je huisje ook hoor,:-) tuurlijk.
  Maar nu ? Heb je al wat nieuws in de planning of ga je lekker met je andere mooie dingen aan de gang en om die aftemaken?
  Een goed weekend, en laat je niet opsluiten he:-):-)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Lekker door huppelen Pauline! Geweldig wat een vasthoudendheid heb je met deze quilt laten zien, Doe ik je niet na. ;)
  De kopjes zijn inderdaad te leuk om niet te gebruiken. O en tuurlijk val je niet in een gat, je hebt vast genoeg plannetjes in die borrelpan. :)

  BeantwoordenVerwijderen