zondag 12 februari 2017

Dé Handwerkbeurs in Zwolle

Voor mij is de Handwerkbeurs is Zwolle dé Handwerkbeurs, ons jaarlijks ontmoetingspunt van vriendinnen in een omgeving van aanbod aan materialen van onze diverse hobby's, waar is het beter toeven dan in zo'n Walhalla. Natuurlijk doe ik de andere handwerkbeurzen daar tekort mee, want die zullen net zo fantastisch zijn, ik ben er alleen nog niet geweest om dat te staven.
Nog voor ik binnen was spotte ik de eerste vriendin, in de korte rij voor het kaartje kon ik al naar een andere vriendin zwaaien, Jacqueline, zij stond er haar Aljona stand, dus moest snel door.
Bij de ingang werden we hartelijk verwelkomt door Klazien, van de Màrkante Quiltfroulju,
Vriendin nummer 2 was al op de beurs aanwezig, zij was dus ook snel gevonden. En vriendin nummer 3  had hetzelfde goede idee om direct door te stomen naar de stand waar vriendin nummer 2 stond, we hadden elkaar dus vrij snel gevonden.
Ons over de beursvloer spoedend zagen we meteen dat de opzet groter was dan voorgaande jaren, de opzet was ruim en er was véél!
Het restaurant zat helemaal aan de achterkant van de beurs, tafeltjes en picknickbanken in overvloed, tot iedereen zin kreeg in een hapje en een drankje, wij kwamen op een picknick bank terecht en wat was dat een toevalstreffer, we hebben met diverse dames kunnen praten en we hebben heel mooie dingen gezien die uit de tas werden gehaald, een extra traktatie naast ons broodje kroket en bak koffie.
Ik vond het erg leuk dat ik Kirsten Ballering, de ontwerpster van de Hygge Scheepjes CAL, een hand kon geven, ze nam rustig de tijd om een praatje te maken, zonder de andere dames die ook haar shawls kwamen bewonderen en haar te ontmoeten tekort te doen. Wat een hartelijke schat is dat, ondanks alle drukte in haar eigen leven staat  ze steeds voor alle CAL-ers klaar op FaceBook met een vriendelijke uitleg en nu ook een dag met shawls op dé Handwerkbeurs.
Na het zien van de shawls in het echt, verheug ik me mateloos op woensdag, het begin van ons grote haak-avontuur. Ik heb een Addi haaknaald gekocht om de Hygge mee te kunnen haken, ik had de luxe dat ik in gezelschap verkeerde dat me kon wijzen op de verschillen tussen de diverse merken naalden en de handgrepen daarvan, zo heb ik een goede keuze voor mijn grip kunnen maken. Ik heb gisteravond meteen het proeflapje gehaakt, mijn lapje werd 9 x 10 cm  op 19 steken en 19 toeren, iets te smal, maar dat geeft niet, het voelt heerlijk. Kirsten heeft goed de nadruk gelegd op dat het soepel moet voelen en met mijn 4,5naald lukt het prima.
Ik heb alles op mijn lijstje kunnen kopen en een beetje meer, dat zijn onder andere cadeautjes dus niet om te laten zien, en knoopjes, ik heb geen knopen nodig, maar ik kan de verleiding niet weerstaan om in de bakken te snuffelen van Grootmoeders Knoopendoos en genadeloos te vallen voor mooie, leuke of grappige knopen. Ik heb ook een open vingerhoed gekocht, ik houd van hobbygerelateerde dingsigheidjes, dus deze ging mee. Het was heel lief van de verkoopster dat ze er op wees dat de bovenkant open was, ze wist zelf ook niet waar dat voor diende, ik ben blij met mijn nieuwe aanwinst, heerlijk om gelukkig te kunnen worden voor een aankoop van 50 cent. Mijn persoonlijke buit van deze beurs:
De voortgang van de Bloggersquilt, ook niet onbelangrijk en zelfs de reden dat ik het bloggen weer opgepikt heb (als stok achter de deur):
Rij 4 blok 1:

Blok 2:

Blok 3:

Blokje 4:

Blokje 5:

Blokje 6:

Blokje 7:
Weer een rijtje klaar, maar nu de Hygge CAL erbij gaat komen, ben ik bang dat het niet meer gaat lukken iedere week 7 blokken te doen. De foto's zijn nog op het oude toestel gemaakt, mijn nieuwe mobiel is er, ik kan er ook foto's mee maken, maar ik ben er nog even lekker mee aan het spelen voor ik voor het echie ga. Ik heb altijd een soort drempeltje waar ik overheen moet. Ik kan je wel vertellen dat ik heel blij ben met mijn nieuwe Huawei P9, wat een mooi toestel.

Ik wens je een heel prettige week, ze beloven meer lenteachtige temperaturen, dat klinkt aanlokkelijk na deze snijdende wind die er nu over ons landje raast.4 opmerkingen:

 1. Wat een gezellig blog, ik heb al meer gehoord en gelezen dat de handwerkbeurs een succes was, en groots opgezet.
  Succes met het haken.
  De blokken zijn prachtig.
  Groetnis Annie

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Altijd gezellig om even op de beurs te snuisteren. Je hebt mooie aankopen gedaan.
  Succes met de nieuwe haaknaald

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik vind het zo leuk je blokken op een rijtje te zien!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Je hebt genoten, ik kan het lezen! Jje blokken worden super en je hyge ook, dus dat je blokken dan iets minder snel gaan is bijzaak!

  BeantwoordenVerwijderen