donderdag 7 maart 2013

Bloggersquilt Donderdag - blok 9

Blok 9 van de bloggersquilt was een uitdaging, ik heb nooit de Nearly Insane gemaakt, maar ik denk dat de gemiddelde moeilijkheidsgraad van die blokjes aan deze grenzen, het was een "pfffffft" blok, maar hij zit in elkaar, niet te kritisch kijken en hij kan er mee door.
De keuze was van Dea, zij viel voor de Levensboom en wel hierom:
Deze variant van de Tree of life vind ik mooi omdat ik van de symboliek houd. De levensboom staat voor mij voor de groei die je als mens doormaakt in je leven waardoor je (hopelijk) steeds mooier en wijzer wordt, zoals de boom steeds groter en voller groeit. In een quilts wordt ook zo veel van ons leven gestikt. Daarnaast staan we met onze voeten stevig in een lange traditie van vrouwen die van alles maken wat nuttig en fraai is van lapjes en draadjes. Zoals een boom ook geworteld is in de aarde en deel uitmaakt van de geschiedenis. Bomen en quilts passen dus goed bij elkaar, vind ik.
Op naar blok 10, eens kijken wie vandaag het blok levert, dus ik ben als een haas naar Jacqueline, de printer staat al aan! 
Ik hoop dat de mensen die nog wel een blok in willen sturen, maar dit nog niet gedaan hebben, dit toch gaan doen, op dit moment zijn er 27 blokken en dat zijn bij lange na niet genoeg voor dit project ( lees: naar mijn zin) dus maak me blij en stuur jouw favoriete blok patroon met een kleine toelichting van jouw keuze naar Jacqueline, mocht je op moeilijkheden stuiten met het patroon, stuur dan toch iets in zoals de naam van het blok of een foto van het blok dat jij gemaakt hebt, samen komen jullie er wel uit.

De vier randen van de Blomkes gaan lang zo snel niet als ik zou willen, ik ben bang dat ondanks jullie aanmoediging ik het niet ga halen, nou ja, dan presenteer ik mijn werk wel als 'werk in uitvoering'.
Ik wens je een heel fijne donderdag!

14 opmerkingen:

 1. Mooi blok en die verhalen erbij maken het wel een heel bijzonder project!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat is hij mooi geworden! Blok 10 staat voor je klaar!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een mooi blok is het geworden in deze kleuren.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Jouw levensboom is heel mooi geworden, Pauline!
  Ik heb de priegelstukjes vorige week in het echt gezien en ik kan je verzekeren, dat ìk er niet aan (durf te ) begin(nen) :>)
  Knap werk.
  Groetjes,

  Jeanneke.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een gepriegel, hij ziet er heel mooi uit. Wat ook een passend verhaal.
  Fijne dag Frederika

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik vind het blok erg mooi. In le Rouvray waar ik vorige week was in Parijs hing ook een antieke levensboom quilt, ook zooooooo mooi.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Een prachtig blok! Ik houd ook van de symboliek van zo'n levensboom. Deze boom was wel een ware uitdaging met al die kleine stukjes!
  Veel plezier met het nieuwe blok van vandaag.
  Karin

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Mooi Pauline!
  Ben nog met de tumbling blocks bezig ;) Ga niet zo hard. Knap hoor zoals je deze knap lastige gemaakt hebt.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Heel mooi blok, en zo scherp de puntjes.
  Groetnis Annie

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik zei het al op Facebook, het is een keigaaf blok!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. mooi blokje geworden...maar het heeft wat voetnen in de aarde gehad bij mij...stukjes kwijt...nieuw geknipt... stukjes terug gevonden ( ze waren aan de achterkant van mijn blokkenrol "geplakt...duh!)
  moet de laatse hoekjes er nog aan zetten...maar lig wat op de bank te hangen...
  groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Hee Pauline,

  Mooi bumke geworden hoor! Ik vind jouw kleurkeuze iedere keer weer zo mooi. Ben benieuwd wat jij van het blok van deze week maakt. Ik heb de mijne al af.. helaas... want wat moet ik dan de rest van de week doen ;o))

  Groetjes Plien

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wat een mooie symboliek zit er achter dit quiltblok! Ik kan me voorstellen dat het een hele klus was. Maar wel meet een mooi resultaat.

  BeantwoordenVerwijderen