maandag 18 maart 2013

Maandagbabbels en 77 in totaal

De Regiodag van het Quiltersgilde was een groot succes, ik kan je er niet al teveel over vertellen, want a.s. vrijdag is er nog zo'n dag en voor diegenen die dan gaan hoort het ook een verrassing te zijn. Ik heb meegedaan aan de lapjesruil, stukjes van 10x10cm, de deelname was een feestje op zich, en er waren 150 (aantal deelnemers aan deze dag, maar deelname aan de lapjesruil was vrij) lapjes te ruilen, ik kreeg maar eentje die ik thuis in de voorraad had, is het niet onvoorstelbaar hoeveel quiltstoffen er zijn. Mocht je volgende week gaan en nog niet beslist hebben of je mee doet met de lapjesruil, kan ik het je zeker aanraden, het is alleen al leuk om te ruilen (daar hebben ze een simpel systeem voor, loopt als een trein).
Annerieke had 'tot vrijdag' geplaatst als reactie op mijn donderdagblogje, zij zou er dus ook zijn, ik heb de foto op haar blog goed bestudeerd om haar niet voorbij te lopen, ik heb een aantal dames die op de foto leken aangesproken, maar niemand was of kende Annerieke, tot ik bij de lapjesruil ineens een naamplaatje zag met Annerieke er op! Gevonden! Het was heel leuk om haar te ontmoeten, en waarom ik dat naamplaatje nodig had: Annerieke heeft haar haar tegenwoordig heeeeeel anders zitten ;-) het was leuk haar te ontmoeten, hoe kort ook!
Klaske heeft de foto op Facebook laten zien, maar ik wil jullie de Blomkes en Flinterkes uitvoeringen die we lieten zien toch even showen
Het origineel van Klaske staat links, in het midden staat de 'antieke' uitvoering van Ruke (bekend van onze bee Màrkante Quiltfroulju) en rechts sta ik met mijn blauwe blomkes.
Die van mij is alleen in elkaar geregen, ik ben nog niet klaar met het appliceren en het borduren, dus de randen gaan er weer af en ik kan weer verder.
Maar eerst ga ik beginnen aan de bloghop April Showers die georganiseerd wordt door Madame Samm
en Erin Davis, het thema is mug rug (een soort vergrote onderzetter), 16 april mag ik showen wat ik gemaakt heb, maar dan  moet ik nu wel beginnen, mijn brein borrelt en brobst dat het een lieve lust is, veel van al die mooie plannetjes zullen het daglicht niet zien, maar het is wel leuk om allemaal te bedenken.  

En natuurlijk is het vandaag maandag: Sweet Hearts dag - we zitten inmiddels op het prachtige aantal van 77!
 
 77 hartjes, het begint al wat te worden, baan na baan groeit er aan de lap, en ik word er blij van om aan te werken, naar te kijken en het te zien groeien tot iets dat body heeft.
Ik wens je een gezellig maandag, een gezellige week en dat je tijd voor je eigen handwerk mag hebben.  


Een heel gezellige week, geniet van wat je gaat doen!

11 opmerkingen:

 1. Leuke hartjes weer en ze liggen oook op een mooie quilt, (in hollandse stofjes?)
  Ik ben benieuwd naar je mugruguitvoering. Ik ga ook zeker de bloghop doen om ideetjes te krijgen. Ik wil namelijk al heel lang zoiets proberen....

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooi hartjes zijn het. Ik heb mij april shower bijna af. Ik vond het uiteindelijk nog best moeilijk om mijn idee uit te werken.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een gezellig verhaal Pauline, leuke foto's ook. Jammer dat ik dit keer niet mee kon naar de regiodag maar zo te horen was het weer heel geslaagd! Leuk al die hartjes bij elkaar

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Gezellig, alsof ik bij je aan tafel zit, zo kun je vertellen. Je hartjes, ik vind ze elke keer dat ik ze zie, zo lief!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mooie hartjes weer en het was leuk vrijdag! En weer een nieuw project, je houdt de uitdaging erin!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Mooie hartjes hoor. Succes met je bloghop. Ik ben ook al aan het stoeien geweest met stofjes. Soms plopt het idee zo ineekeer op.
  Ben benieuwd naar jou mugrug. Wordt spannend de 16.

  Lieve groet
  Frederika

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Jullie staan er gekleurd op met de blomkes en flinterkes ;)
  Wat een leuke bloghop, kan ik hem ook volgen ?

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat mooi, jullie Blomkes en Flinterkes zo bij elkaar.
  Hetzelfde patroon maar toch zo anders door het kleurgebruik.
  Wat knap dat je zo keurig bijblijft met de Hartjes, mijn achterstand wordt alleen maar groter. Dan ben ik nu ook nog eens bevangen door een nieuw virus.. Misschien plaats ik vandaag nog een blogje daar over.

  Groetjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een heerlijk verslag. Ik ben wel heel erg benieuwd wat jij gaat doen met de 150 lapjes die je geruild hebt.
  Mooi die drie blomkes naast elkaar, leuk om de verschillen te zien! Succes met het afmaken van deze beauty.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat een gezellig verslagje van de regiodag. En jouw hartjes worden ook erg leukuq

  BeantwoordenVerwijderen
 11. mooi plaatje, die blomkes en flinterkes zo bij elkaar... je hartjes zien er ook erg leuk uit...
  ook ik heb lapjes geruild...wat een stapel... heel leuk.
  nu nog een goeie bestemming zoeken.
  groetjes

  BeantwoordenVerwijderen