donderdag 19 september 2013

Bloggersquilt donderdag - blok 37

Bloggersquilt blok nummer 37 komt van Shirley:

"het een rond blok lijkt zonder dat er met ronde vormen wordt gewerkt.
En als tweede de leuke pinwheel als je meerdere blokken samenvoegt."
 
Een op haar eigen blog bij de aankondiging van dit blok, na een werkelijk enig stukje over haar eigen cheerleaders, zoals ik bedoelde in mijn Pin it! postje, schrijft Shirley nog een uitlegje bij het blok van haar keuze: 
" Gewoon omdat ik dit zo’n leuk blokje vind, ik zag hem lang geleden al op quilterscache, en afgelopen voorjaar kwam hij ook op verschillende Amerikaanse blogs voorbij, zoveel variaties in kleuren mogelijk waardoor het patroon ook steeds weer anders er uit springt, en het lijkt rond maar is het niet. Kortom, een hele uitdaging, misschien wel wat lastiger vanwege de vele samenkomende naden, maar het resultaat is zo leuk.   Ook het feit dat je het op/met foundationpaper met de naaimachine kan maken, maakt het zo prettig. Ik ben benieuwd wat de bloggersblokjesmakers er van vinden, en ja, ik was van  plan ook een paar blokjes van te maken, maar er komt steeds iets tussen!"

Het grappige is dat zowel Shirley's blok als mijn eigen keuze voor de Bloggersquilt blokken komt van de Quilter's Cache site en beide heten Lucky Star, toch zijn het beide heel verschillende blokken, dus bij deze prestenteer ik mijn uitvoering van Lucky Star #2 (zoals hij op de site ook heet):
Het was weer een heerlijk priegelwerkstukje, heel geschikt om te paper piecen, maar omdat dat niet tot mijn favoriete bezigheden hoort, heb ik gekozen om het gewoon te patchen.
Ik hoop dat we het jaar vol gaan krijgen met blokjes, dus ik blijf oproepen tot inzending van blokjes (blokje - hoeft niet op maat te zijn maar wel maakbaar in het formaat 15x15cm, een klein stukje tekst waarom dit jouw favoriete blok is en de link naar je blog sturen naar:) Jacqueline weet er wel raad mee. Ik ga het nieuwe blok voor deze week ophalen. Ik wens je een heel prettige donderdag, alvast een heel fijn weekend!

11 opmerkingen: