donderdag 14 november 2013

Bloggersquilt Donderdag - blok 45

Blok 45 komt van de jongste bloggende deelnemer  aan het Bloggersquilt project, het is altijd leuk om te zien dat jonge mensen plezier beleven aan handwerk, in welke vorm dan ook. Tristan is een handquilter maar onlangs heeft hij een uitstapje gemaakt naar de machine en kijk eens hoe goed dat is gegaan!

Tristan koos dit blok omdat zijn blog Boefje heet, de naam van het gezinshondje, 
natuurlijk is een hondje dan de juiste keus.
en wat voor hondje, zooo lief!
Het blokje is een leuk blokje, maar ik vond het hondje een beetje groot naast de kleine stukjes blokjes, dus ik heb het patroon iets aangepast, ik heb lekker zitten friemelen en priegelen in de bus en bij mijn moeder afgelopen maandag, ik kwam thuis met 4 hondjes, het blokje is niet vierkant, dus zijn de horizontale balken breder dan de vertikale:
Vijfenveertig (+ enkele varianten) blokken vraagt om een totaalplaatje, dus heb ik alle blokken opgeprikt, niet op volgorde van uitkomst, maar gewoon zo van de veelbekeken stapel, ik sleep hem overal mee naar toe en show alle blokjes graag, dus alles ligt door elkaar:

Verder heb ik nog wat blokken gemaakt aan de Jelly roll quilt, ik ben nog steeds aan het schuiven en veranderen, ik loop weer tegen mijn "probleem" aan, ik vind een quilt niet gauw groot genoeg, op dit moment heb ik alle blokken die ik maakte op de workshop paarsgewijs naast elkaar geprikt, er een aantal bijgemaakt en laat ze diagonaal lopen. Ik zit niet vast aan een jelly roll en kan naar hartenlust snijden van mijn stoffen. Dit is nog steeds geen vaste opstelling, maar wel het resultaat tot  nu toe:
Ik hops naar Jacqueline voor blok 46, eens kijken welke uitdaging er klaarstaat voor ons en van wie, het is zo leuk om blog te ontdekken die ik nog niet ken, of een "oude bekende" te zien.
Ik wens je een prettige donderdag, alvast een fijn weekend en tot maandag!


 

8 opmerkingen:

 1. Je hebt een roedel van gemaakt. Leuk hoor. Succes met het nieuwe blokje. Vroetjes frederika

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Je gaat als een speer Pauline! Mooi met dat rode erbij!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. wat leuk die hondjes...wat een verschillende blokken al he:) en je jelly roll blokken begint ook al aardig te groeien..ziet er goed uit..
  alvast een goed weekend...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuk zo 4 hondje, een heel gepriegeld, maar dat kan je goed.
  Mooie verschillende blokjes.
  De jelly rol schiet ook al weer op,
  Groetnis Annie

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat leuk, zo'n roedeltje hondjes! Wat een geweldig overzicht, ik wist niet dat een blauwe quilt zo mooi kon worden. Veel succes en plezier met de volgende!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een leuk blok met die 4 hondjes. Je bloggersblokken zijn erg mooi.
  Leuk om te zien hoe het met je "jelly roll" blokjes gaat. En ze groeien gestaag.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Leuke variatie heb je van het blok gemaakt. En wat een mooie overzichtsfoto. Wat heb je al lekker veel blokken!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Tja, toen kwam je bij mij terecht en daardoor ik weer bij jou. Leuk hé? Wat word je bloggersquilt leuk en mooi ( blauw dan ben ik al gauw een fan) je jelly roll quilt mag er ook wezen.

  Groetjes,
  Marga*

  BeantwoordenVerwijderen