maandag 11 november 2013

Sweet Hearts 2013

zoete hartjes 309 - 315
De zoete hartjes van deze week, ik krijg er nog steeds bubbeltjes van in mijn buik als ik ze zie, zalig om in een heerlijkheid met rode tinten te werken.

Afgelopen donderdag deed Babette op verzoek van Klazien Leeuwarden aan om de workshop Jelly roll quilt te geven. Met zijn tienen gingen we onder leiding van Babette aan de gang, stroken naaien, snijden, uitzoeken, tekenen, naaien enzovoort, het was gezellig, er werd hard gewerkt, Babette stond ons geduldig bij bij al onze vragen en kookte onderhand een heerlijk soepje. Aan het eind van de middag hebben we van ieder een aantal blokken op een lap gespeld om het resultaat te bekijken
Ik heb deze foto van Klazien geleend omdat ik een fototoestel met lege batterijen bij me had, handig! Het is zo leuk om te zien hoe anders hetzelfde blok er uit ziet in een andere kleursamenstelling. Ik had flink doorgewerkt en ging naar huis met dit resultaat
Dit is nog niet de definitieve indeling en er komen nog meer blokken bij en ik kan vanuit hier een indeling maken zodat het meer eenheid uit zal stralen, tenminste dat hoop ik. Ik ben niet zo bedreven in het quiltblokken maken op de machine, maar het resultaat valt me niet tegen, de meeste puntjes lopen goed door. Ik zal  met veel plezier de volgende blokken maken.
Ik kan je een workshop van Babette van harte aanbevelen, ze is de rust zelve, blijft enthousiast en geduldig, motiverend en aanmoedigend ook als het niet helemaal lijkt te lukken. De meesten gingen naar huis met een aantal mooie blokken en zin om door te gaan, met de lesbrief bij de hand moet dat zeker lukken.

Maar eerst verder met het Bloggersblok voor donderdag, dat moet eerst af, het wordt er weer eentje met een eigen twist, dat moet zo nu en dan kunnen, soms vraag ik me af waarom ik mezelf priegelen aan doe en tegelijkertijd vind ik het fantastisch om te doen, dit mens steekt raar in elkaar! ;-)
Het wordt hier een rustig weekje, vandaag naar mijn moeder en verder heb ik nog weinig afspraken.

Vanavond lopen de kinderen weer met lampions door de straten, het is Sint Maarten, als het gevierd wordt bij jou in de omgeving, wens ik je een gezellige avond met veel aanloop, mooie lampions en leuke liedjes toe.
Ik wens je een prettige week, veel plezier bij alles dat je onderneemt, tot donderdag of een andere keer!9 opmerkingen:

 1. Leuke quilts laat je zien, en ja, de hartjes, ik ben er hard aan bezig maar zet ze nog niet aan elkaar om straks een beter kleurevenwicht te krijgen

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Trouw ben je met je lieve hartjes. Quilt van de cursus is ook al een heel eind.
  Sint Maarten is hier niet zo, soms een groepje kinderen, Toch maar wat lekkers in huis gehaald.
  Komt het niet op, is het voor de kleinkinderen
  Groetnis Annie

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een lieve hartjes wee. Ik houd van deze kleuren. Ik vind je blokken erg mooi.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Je bent heerlijk gevarieerd bezig geweest deze week. Ik ben benieuwd naar je uiteindelijke ontwerp van je jelly roll quilt. Veel plezier met Sint Maarten. Bij ons wordt het niet gevierd.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat ziet dat er al leuk uit. Ook leuk om al die verschillende blokken te zien van je workshop. Ben benieuwd naar wat het gaat worden. Veel succes ermee.
  Hier is straks ook Sint Maarten, altijd leuk kinderen, lampions en snoep.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Het zijn erg mooie blokken die jullie tijdens de workshop gemaakt hebben.
  Veel plezier met Sint Maarten. Heerlijk taai taaitjes snoepen.
  Frederika

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat heb je weer veel gedaan deze week. Je hartjes blijven favoriet bij mij. zo lief!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. niet zo bedreven in het quiltblokken maken op de machine, zegt ze! Ik heb wel gehoord, je ging als een trein... Ziet er leuk uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. leuke hartjes en mooie blokken, ik ben benieuwd naar het eindresultaat!

  BeantwoordenVerwijderen